adscode
adscode

İngiliz Üniversiteleri İçin Geç Kalmayın!

Eğer yeterli İngilizceniz varsa ve İngiltere’de hemen üniversiteye başlamak istiyorsanız geç kalmayın!

İngiliz Üniversiteleri İçin Geç Kalmayın!
Yurtdışı Eğitim

İngiliz üniversitelerine güz dönemi için son başvuru tarihi 20 Ağustos 2012, bahar dönemi için son başvuru tarihi ise 30 Kasım 2012’dir. Eğer yeterli İngilizceniz yoksa, öncelikle İngiltere’de İngilizcehazırlık kursuna gidip üniversitede okuyacak bir seviyeye kısa sürede gelebilirsiniz. Bu kursların belirli bir başlangıç tarihi olmamakla birlikte çok gecikmeden en geç Eylül, Ekim dönemlerinde başvurunuzu yapmalısınız. 

 

Türk öğrenciler Avrupa’da en çok İngiliz üniversitelerini tercih ediyor

Armada Grandee Eğitim Programları Koordinatörü Pelin Oğuz Erşan’ın verdiği bilgiye göre; İngiltere üniversitelerinde istediğiniz bölümde eğitime başlamak için sadece lise diploması yeterli. İngiltere’de üniversite eğitimi almak için LYS sınavına girip girmemenizin ve hangi tür liseden mezun olduğunuzun hiçbir önemi yok. Liseden mezun olduğunuz alana göre bölüm seçme zorunluluğu olmadan ve üniversite sınavlarıyla uğraşmadan istediğiniz bölümü İngiltere’de okuyabilirsiniz.  

 

İngiliz üniversitelerinde okumanın ve İngilltere’de öğrenci olmanın maliyeti

İngiltere'de eğitimin toplam maliyeti, Türkiye'deki özel üniversitelerin eğitim maliyeti ile kıyaslandığında çok da farklı değildir. Armada Grandee Eğitim Programları Koordinatörü Pelin Oğuz Erşan’ın verdiği bilgiye göre; İngiltere'de 1 yıllık üniversite eğitim ücreti ortalama 8000 GBP'dir. İngiltere’de aylık konaklama 350 GBP civarında ve aylık yeme-içme giderleri de ortalama 250 GBP tutuyor. Diğer olası giderler de hesaplandığında aylık 750 GBP civarında bir yaşam maliyeti ortaya çıkıyor. 

 

İngiltere’de Üniversite eğitimi neden tercih ediliyor?

İngiliz üniversiteleri YÖK tarafından tanınıyor. İngiliz üniversitelerinden mezun olan bir öğrencinin sahip olduğu diplomanın sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde geçerliliği var. Ayrıca İngiliz üniversiteleri dünyanın en çok tercih edilen okulları arasındadır. İngiliz yüksek eğitim sistemi, köklü geçmişi, modern teknolojik alt yapısı, kütüphane ve laboratuar imkanları, dünyaca ünlü akademik kadrosuyla uluslararası eğitim dünyasında özel bir yere sahiptir. Aldığınız prestijli diploma o dalda profesyonelleştiğinizin ve iyi düzeyde İngilizce bildiğinizin kanıtını oluşturur.

*****

 

Mezun olduğunuzda çok iyi derecede İngilizceniz olur

Türkiye’deki İngilizce eğitim veren üniversitelerde İngilizce’nin gramer ve dil yapısı iyi öğrenilse de pratik yapma olanağı yoktur. İngiltere’de yaşıyor ve eğitim alıyor olmanın doğal bir getirisi olarak İngilizcenizi ileri seviyelere getirebilirsiniz. Yabancı öğrenciler ve öğretim görevlileriyle sürekli iletişimde olduğunuzdan İngilizcenizi bol bol pratik yapma fırsatınız olur.

 

Mezuniyet sonrası ülkenin lider şirketlerinde çalışabilirsiniz!

İngiltere’de lisans mezunu olan her yabancı ögrenciye, 1 yıl çalışma ve oturum izni verilir.

İngiltere’nin, ülkedeki üniversitelerden mezun olan yabancılara verdiği çalışma izni sayesinde ülkenin lider şirketlerinde çalışma fırsatını yakalayarak kariyer yaşantınıza güzel bir başlangıç yapmış olursunuz. Ayrıca İngiltere’de öğrenim gören üniversite öğrencilerine yasal part-timeçalışma izni veriliyor.

 

Armada Grandee, İngiltere Üniversiteleri için danışmanlık hizmetlerini ücretsiz sunuyor. Bu kapsamda bütçe ve hedeflerinize uygun bireysel analiz ve akademik danışmanlık ile uygun ülke, üniversite ve bölüm tespiti yapıyor. İngiltere’de okumaya kesin olarak karar verdiğinizde ise, üniversite başvuru ve kabul süreci yönetimi ve vize başvuru süreci yönetimini sizin için gerçekleştiriyor. Siz yurt dışındayken havaalanında karşılama ve transfer, konaklama bulma ve yerleştirme, şehir ve üniversite oryantasyonu, üniversite kayıt yenileme işlemleri ve diğer resmi başvurularda danışmanlık, acil durum desteği gibi hizmetleri de sunuyor.

Milliyet

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)