adscode
adscode

İngilizce Öğretmeni Açığımız 40 Bini Geçecek

Milli Eğitim Bakanlığı Şimdiden Önlemini Almazsa 2016 Da İngilizce Öğretmeni Açığımız 40 Bini Geçecek.

İngilizce Öğretmeni Açığımız 40 Bini Geçecek
Eğitim


İngilizce eğitimin de dünyanın çok gerisindeyiz bunun nedeni atamalarda İngilizce öğretmenlerine verilen kontenjanın azlığı. Buraya dikkat edelim Milli eğitim bakanlığına öğretmen ataması yapın demiyoruz. Öğretmen atama sayılarını belirlerken atama bekleyen kişi sayısını değil de öğretmen açık sayılarını dikkate almalarını istiyoruz. Doğrusunu söylemek gerekirse son 3-4 yılda şubat ataması ile toplamda 200 binin üzerinde öğretmen ataması yapıldı bu sayı çok iyi bir sayıdır. Bu yüzden dolayı toplam öğretmen atama sayısını eleştirmiyoruz açığa göre değil bekleyen sayısına göre atama yapılmasını mantığımız almıyor.

Milli eğitim bakanlığı bilindiği gibi atama sayılarını açığa göre değil baskıya göre belirliyor. Bu nedenden dolayı bazı branşların açığının yüzde 20 si kadar atama yapılırken bazı branşların açığının yüzde 50 si kadar atama yapılmaktadır bu yüzden İngilizce açığı giderek artmaktadır şuan İngilizce öğretmeni açığı 17 bin civarındadır.

Biliyorsunuz önümüzdeki yıl 5.sınıfların müfredatında değişikliğe gidilecek ve 5.sınıflarda İngilizce ders saati ciddi anlamda artacaktır. Bu nedenden dolayı şuan olan İngilizce açığı 17 binden artarak 40 bini geçecektir. Milli eğitim bakanlığı bunun önlemini şimdiden almak için 2016 şubatta yapılacak 30 bin öğretmen atamasının en az 10 binini İngilizce branşına ayırmalıdır. 2016 ağustosta yapılacak olan 20 bin öğretmen atamasının da en az 10 bini İngilizce branşına ayrılmalıdır.

Milli eğitim bakanlığı şubat 2016 ve ağustos 2016 da 10 ar binden toplam 20 bin İngilizce öğretmeni ataması yapsa bile 2016 yılıının sonunda en az 20 binin üzerinde İngilizce öğretmeni açığımız oluşacaktır.

Milli eğitim bakanlığına atama bekleyen İngilizce öğretmenleri olarak tavsiyede bulunuyoruz ne yaparsanız yapın isterseniz İngilizce ders saatini iki kat arttırın veya İngilizce müfredatını tamamen yenileyin İngilizce derslerine İngilizce öğretmenleri girmedikçe İngilizce başarısı düşük kalmaya mahkum olacaktır. Diğer branşlarda mesela matematikte ücretli mühendisin derse girmesi veya Türkçede ücretli olarak işletmecinin derse girmesi sorun olmayabilir ama İngilizcede durum diğer branşlardan farklıdır İngilizce bilmeyen ücretlinin İngilizce derslerine girmesi demek İngilizce başarısını büyük oranda düşürmek demektir .
türkiyeeğitim

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)