adscode
adscode

İngiltere’de Eğitim Günleri başlıyor

British Council tarafından düzenlenen İngiltere’de Eğitim Günleri, 25 Şubat’ta İstanbul'da ve 27 Şubat’ta Ankara’da gerçekleşecek.

İngiltere’de Eğitim Günleri başlıyor
Eğitim
İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda'dan üniversite yetkilileri ile birebir görüşme fırsatı sunan etkinlik, üniversiteyi yurt dışında okumayı isteyen öğrencilere hayatları için önemli kararlar alacakları bu dönemde en doğru bilgiyi birinci elden alma fırsatı sunuyor. Ayrıca etkinlik boyunca düzenlenecek seminerlerde Birleşik Krallık’ta eğitim ve yaşamla ilgili pratik bilgilerin yanı sıra burslar ve mesleki alanlara yönelik detaylı bilgiler verilecek.

Yurt dışında eğitim en çok kariyer fırsatları için tercih ediliyor

British Council’ın global olarak yürüttüğü araştırma “Student Insight Survey” yurtdışında okumak isteyen öğrencilerin beklentilerini anlamayı hedefliyor. Araştırmanın 2016 yılı Türkiye verilerine göre öğrencilerin %27.1’i kariyer imkanlarını zenginleştirmek, %22.2’si ise yabancı dil bilgisini geliştirmek için yurt dışında eğitim görmek istiyor. Araştırmada öne çıkan bir diğer konu ise farklı bir ülkenin kültürünü deneyimlemenin öğrenciler için önemli olması. Araştırmaya katılan öğrencilerin %21.1’i bu deneyimi önemsediği için yurtdışında okumak istediğini belirtiyor.

İngiltere’de okumak ve yaşamakla ilgili en geniş online veri tabanına sahip olan British Council’dan yapılan açıklamada İngiltere’de lisans eğitimini 3 yılda tamamlamanın mümkün olduğu, yüksek lisansın ise bir yıl sürdüğünün altı çiziliyor. Bu aileler için daha az eğitim ve yaşam masrafı, öğrenciler için ise kariyerlerine daha erken başlama fırsatı anlamına geliyor.

Ayrıca İngiltere’de Eğitim Günleri’ne katılmak isteyenler web üzerinden sosyal medyada British Council’ı takip ederek sürpriz hediyeler kazanma şansını yakalayabilir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)