adscode
adscode

İngiltere’de kara tahta-tebeşirin yeniden uygulanması öğrencilerin notlarını arttırdı

Yeni yapılan araştırmaya göre, kara tahta-tebeşir ile yapılan sınıf eğitimlerinin öğrencilerin öğrenme yeteneğini önemli ölçüde arttırdığı ortaya çıktı.

İngiltere’de kara tahta-tebeşirin yeniden uygulanması öğrencilerin notlarını arttırdı
Eğitim
Dailymail’de yer alan habere göre eski tarzdaki kara tahtanın, testlerin işaretlenmesini beklemek yerine, öğrencilere anında geri bildirim sağlayarak akademik başarıyı teşvik ediyor.
Bulgular, İngiltere genelinde eski yazı tahtası sisteminin tekrar uygulandığı 140 okuldan alınan 3 yıllık verilerin sonucu ortaya çıktı.

Araştırmacılar, şartlar, etkileşimli yazı tahtaları, tabletler, Chromebook lehine gözükse dahi, eski moda kara tahta-tebeşirle yapılan eğitimle öğrenci notlarının iki ay gibi sürede arttırabildiklerini gözlemlediler.
Buna karşın, bir dijital uygulama, aynı pozitif etkiyi yaratmak için tasarlanabilir ancak eski sistem karşısında maliyet tasarrufu konusunda zayıf kalıyor.

Araştırma verileri, öğrencilerin eğitim standartlarını arttırmak konusunda uzmanlaşmış bir yardım kuruluşu olan EEF(Education Endowment Foundation)’ten geliyor. Çalışma için seçilen 140 okulun 106’sı “iyi” veya “seçkin” olarak değerlendirilirken, çalışmaya katılan 25 bin öğrencinin neredeyse üçte biri(%29) ücretsiz okul yemeği veren okullarda bulunuyor.
Araştırmacılar, Ortaöğretim Genel Sertifikası olarak adlandırılan GCSE(General Certificate of Secondary Education ) seviyesindeki öğrencilerden, sınıfta tebeşir ve kara tahta kullanmalarını ve soruları yanıtlarken de minyatür yazı tahtalarını kullanmalarını istedi.
Çalışma, bu basit yöntemle, testlerin işaretlenmesini beklemek yerine, anında geri bildirim sağlayan çocukları gözlemledi.

Üç yıl süren çalışma, aynı zamanda akademik olarak üstün zekalı öğrencilerin kara tahtaların yeniden kullanılmasından en çok yararlanan öğrenciler olduğunu ortaya koydu

Çalışmayı tasarlayan Eğitim Enstitüsü’nün eğitim değerlendirmesinden sorumlu profesör olan Dylan Wiliam, The Times’a çalışmayı: “Öğretmenlerin öğrencilerine gerçek zamanlı bilgi vermeyi öğretmek, güçlü ve zayıf yönlerini öğretmek, öğrenmeyi arttırmak için harika bir yoldur.” diyerek yorumladı..
EEF’ye göre, proje sadece öğrenci başına sadece 1 pound mal olacak ve akademik kazanımı iyileştirmenin en uygun maliyetli yollarından biri olacağı belirtiliyor.
EEF’in genel müdürü Kevan Collins ise sonuçların son derece cesaret verici olduğunu söylüyor:
“Yaklaşımın, bilhassa yoksul öğrencilere fayda sağladığına dair deneysel kanıtların var olması ümit verici bir durum.”

Çeviri: Reha BAŞOĞUL
SÖZCÜ

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)