adscode
adscode

İngiltere'den Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi'ne anlamlı ödül

Bayer, İngiltere'nin en saygın ödüllerinden Best Business Awards'da "En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk" ödülüne layık görüldü.

İngiltere'den Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi'ne anlamlı ödül
Vakıf ve Dernekler
Yaşam bilimleri şirketi Bayer, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) işbirliğiyle yürüttüğü Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi ile, İngiltere'nin en önemli ödüllerinden Best Business Awards'a layık görüldü. Türkiye'nin dört bir yanında ilköğretim çağındaki çocuklara bilim okuryazarlığı eğitimi veren Bayer Genç Bilim Elçileri ve projenin gezici birimi Bilim Tohumları Ekibi; bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğun bilime ilgi duymasına destek oldu.

Bağımsız ve alanında uzman 20 kişilik bir jürinin yaptığı titiz değerlendirme sonucunda "En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk" kategorisinde ödüle layık görülen proje hakkında jüri ise "Bayer'in Türkiye'de bilimi sevdirmeye yönelik yürüttüğü Bayer Genç Bilim Elçileri ve Bilim Tohumları Ekibi projeleri 20 bine yakın çocuğun hayatına dokunmuş çok değerli bir proje. Bayer, aldığı ödül ve beğeniyi fazlasıyla hak ediyor" açıklamasını yayınladı.

Bayer Genç Bilim Elçileri projesi bugüne kadar bilim okur-yazarlığı eğitimi almış 1300 Toplum Gönüllüsü gençle 8 bine yakın çocukla, Bilim Tohumları Ekibi projesi ise 100 Toplum Gönüllüsü gençle 10 bine yakın çocukla buluştu. Projenin beşinci yılı olan 2016 için ise hedef; Türkiye'de 81 ili ziyaret etmiş ve toplamda 25 bine yakın çocukla buluşmuş olmak.

Bayer Kurumsal İletişim Müdürü Nevra Çağman, kazanılan ödül ile gurur duyduklarını belirterek; "Daha İyi Bir Yaşam İçin Bilim misyonumuzla doğrudan bağlantılı olarak hayata geçirdiğimiz projemiz, önce üniversite öğrencisi gençlere, ardından da ilköğretim çağındaki çocuklara bilim okuryazarlığı eğitimi veriyor. Ulaştığımız her çocuğun gözlerinde yakaladığımız ışık, bizim için hep motivasyon kaynağı olmuştu. Bugün emeğimizin uluslararası platformlarda da karşılık görmesi, projeye inancımızın paylaşıldığının bir göstergesi" dedi.

Toplum Gönüllüleri Vakfı, Projeler Departman Yöneticisi Jülide Erdoğan ise Bayer ile işbirliklerinin beşinci yılında projenin bu değerli ödülü almasından çok mutlu olduklarını belirterek; "Toplum Gönüllüsü üniversiteli gençlerin çalışma şekline ve değerlerine uygun bir şekilde, projenin her adımında inisiyatif alarak, yaratıcı zekalarını ve organizasyon yeteneklerini kullandıkları ve çocuklar için fayda ürettikleri bu projelerin, saygın bir kurum tarafından ödüllendirilmesi bizim için oldukça önemli. Gençlerin birbirlerinden ve çocuklardan öğrenme alanlarının yaratıldığı bu projeler, aynı zamanda gençlerin ve çocukların araştıran, sorgulayan, keşfetmeye meraklı bireyler olarak bilim okur-yazarlığını yaygınlaştırıyor. 13 yıldır gençlere inanan ve güvenen bir sivil toplum kuruluşu olarak, projenin 5.yılında da 81 ilde gençlerle birlikte çocukların bilim okur-yazarı olmalarını teşvik edeceğiz" dedi.

Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi
Bayer'in Toplum Gönüllüleri Vakfı ile birlikte gerçekleştirdiği "Bayer Genç Bilim Elçileri" projesi ilköğretim çağındaki çocukları gelecekte bilim insanı olma yönünde yüreklendirerek Türkiye'de bilimin gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor. Çocukların bilime bugüne kadar hiç bakmadıkları bir pencereden bakmalarını sağlamak, bilime ilgi duymaları için onları teşvik etmek ve hatta bilim alanında çalışmalar yapmak için yüreklendirmek projenin temel amaçlarını oluşturuyor.
Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi'nin iki aşaması bulunuyor; öncelikle gönüllü üniversite öğrencilerinden oluşan Bilim Elçileri, "Bilim Okuryazarlığı" başlığında formal olmayan eğitim modülleriyle tasarlanmış bir eğitime katılıyor. Ardından ilköğretim çağındaki çocukların bilime ilgi duymalarını ve bilimi sevmelerini sağlamak üzere, ilköğretim okullarında bir dizi etkinliği hayata geçiriyor. Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi gelecek yıl da çocuklarla buluşmaya devam edecek.

Bilim Tohumları Ekibi
"Bilim Tohumları Ekibi", Bayer Genç Bilim Elçileri projesinin, Bayer'in Türkiye'deki 60. Yıldönümüne özel geliştirilen bir uzantısı olarak 2014 yılında hayata geçirildi. Bu kez, Toplum Gönüllüsü gençler gezici bir eğitim aracı ile yola çıkarak kırsal yerleşimdeki çocuklar ile buluşuyor. Bilim Tohumları Ekibi, Türkiye'nin dört bir tarafında yaşayan çocuklara hayatları boyunca unutamayacakları, öğrenirken aynı zamanda eğlenmelerini sağlayacak deneylerle dokunuyor. Bilim Tohumları Ekibi gelecek yıl da yollarda olacak.

Bayer: Daha iyi Bir Yaşam İçin Bilim
Bayer, temel olarak sağlık ve tarımla ilgili Yaşam Bilimi alanlarında uzmanlaşmış küresel bir şirkettir. İnsanlığa faydalı olabilmek ve yaşam kalitesini arttırabilmek amacıyla ürün ve hizmetler geliştiren Bayer; inovasyon, büyüme ve yüksek kazanma gücü ile değer yaratmayı amaçlamaktadır. Sürdürülebilir kalkınma ilkelerine bağlı olan Bayer, kurumsal vatandaş olarak sahip olduğu sosyal ve ahlaki sorumlulukların bilincindedir. 2014 yılı itibarıyla 119 bin çalışana ve 42,2 milyar Avro satış cirosuna sahip olan Bayer'in, yıllık sermaye harcaması 2,5 milyar Avro, Ar-Ge harcaması ise 3,6 milyar Avro düzeyindedir. Bu verilere, 6 Ekim 2015 tarihi itibarıyla Covestro adıyla borsada bağımsız bir şirket olarak yapılandırılan ileri teknoloji polimerleri biriminin rakamları da dâhildir. Daha fazla bilgiye www.bayer.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)