adscode
adscode

İnşaatı süren okulda eğitim!

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde, 750 öğrencinin eğitim gördüğü lise binasının dış kaplama, çatı onarımı ve inşaat çalışmaları devam ediyor.

İnşaatı süren okulda eğitim!
Okullardan Haberler
İnşaat iskelelerinin altından okula giriş çıkış yapan öğrenciler; 'inşaat sahasında dikkatli olunuz', 'şantiye sahası girilmez' ve 'inşaata girmek tehlikeli ve yasaktır' yazılı uyarı levhaları eşliğinde eğitim görüyor.

Cihan'da yer alan habere göre, Kozlu ilçesinde 13 yıl önce eğitime açılan ve yaklaşık 750 öğrencinin öğrenim gördüğü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde iki hafta önce çatı onarımı ve binanın izolasyon çalışmalarına başlandı.

Yüklenici firma, binanın çevresine iskele kurarak dış cephesinin mantolama çalışmalarını yürütüyor. Çatı onarım çalışmaları halen devam eden binada tehlikeye rağmen eğitime devam ediliyor.

Öğrenci velilerinden H.H. B. "Biz çocuğumuzu okula her gün korkuyla yolluyoruz. Böyle olmaz. Çünkü çocuk 'baba yukarıdan aşağıya çekiç ya da keser düşerse ne yapacağız' diyor. Çocuklar haliyle hava almak için dışarıya çıkıyorlar ama tepelerinde inşaat var. Yukarıdan bir şey düşse koruyucu ağ bile kurmamışlar. Uyarı yazısı koymuşlar ama ne kadar yaparsan yap, sonuçta bu çocuklar genç. Allah korusun her şey olabilir. Televizyonlardan görüyoruz, okullara giden müfettişler ve polisler merdiven boşluklarını ölçüyor. Kapı pencerelere bakıyor. Zile bakıyorlar. Önce gelip bu okula baksınlar. Çocuklarımızın sağlığından endişe ediyoruz. Milli Eğitim yetkililerinin tedbir almasını istiyoruz." dedi.

Ödeneğin geç verildiğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, binanın dış cephe kaplama çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Yetkililer çatı onarımının hafta sonu tamamlanacağını, binanın yanına daha sonra 8 derslikli ek bina yapılacağını kaydetti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)