adscode
adscode

İnsan Vucudu Susuz Kalırsa ?

Beynin yüzde 75'i, kanın yüzde 92'si, kasların yüzde 75'i, kemiklerin ise yüzde 22'si sudan oluşan insan vücudunda susuz kaldığında ciddi hasarlar meydana geliyor.

İnsan Vucudu Susuz Kalırsa ?
Sağlık
Günde ortalama 8 bardak su içmemiz gerekirken vücudumuzun 10 bardak su kaybettiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, yeterli yağış olmaması nedeniyle tarım alanları başta olmak üzere tüm yaşamı tehdit eden susuzluğun, yanı başındaki sürahide öylece durduğu halde yeterince su içmeyen insanlarda geri dönülmez hasarlara yol açtığını söyledi. İnsan beyninin %75’inin, kanının %92’sinin, kaslarının %75’inin, kemiklerinin ise %22’sinin sudan oluştuğunu söyleyen Şenbursa, yeterince su içmemenin yol açtığı 11 rahatsızlığı sıraladı: Yorgunluk: Su vücudunuzdaki en önemli enerji kaynaklarındandır. Dehidratasyon (susuz kalma) vücudu yavaşlatan enzimatik aktiveteye sebep olarak yorgunluk ve halsizliğe yol açar. Astım ve alerjiler: Dehidratasyona maruz kalan vücut sudan tasarruf etmek için havayollarını daraltıyor. Siz daha susuz kaldığınızı hissetmeden histamin bu durumun farkına varıyor ve salgısını arttrıyor. Yüksek kan basıncı: Vücut normalde tam olarak su ihtiyacını karşıladığında kanın %92’si sudur. Vücudun susuz kaldığı zamanlarda ise kan kalınlaşarak akışı sırasında dirence sebep olur ve buda kan basıncının yükselmesi ile sonuçlanır. Cilt problemleri: Dehidratasyon deri yoluyla toksinlerin atılmasını bozmakta ve her türlü cilt problemi için savunmasız hale getirmektedir; dermatit, sedef, kırışıklık… Yüksek kolestrol: Vücut susuz kaldığında kolestrol seviyesini arttırarak hücreden daha fazla su kaybını önlemeye çalışır. Sindirim bozuklukları: Su ve alkali (kalsiyum ve magnezyum) minerallerin eksikliği gastrit, ülser ve reflü gibi birçok sindirim sistemi problemine yol açar. Mesane ve böbrek problemleri: Toksin ve atık asit birikimi bakterilerin gelişmesi için ortam sağlar, buda böbrek ve mesanede inflamasyon, ağrı ve enfeksiyona daha yatkın olması ile sonuçlanır. Kabızlık: Suyun eksikliğinde, vücudun kritik fonksiyonları için su sağlama görevi kalın bağırsağındır.

Su yetersiz kaldığında atık maddeler bağırsak içinde çok yavaş ilerlemeye başlar bu da kabızlığa yol açar. Eklem ağrısı ve sertlik: Bütün eklemlerde büyük bir kısmı sudan oluşan kartilaj yastıkçıkları vardır. Vücut susuz kaldığında kartilaj zayıflar ve eklem tamiri yavaşlar böylelikle ağrı ve rahatsızlık hissi oluşur. Kilo alma: vücudunuz etkin bir şekilde toksinleri elimine edemez ve yağ hücrelerinin içinde saklar. Bunun yanında eğer vücut yeterli su ile toksinlerin güvenli bir şekilde atamıyor ise yağ hücresini serbest bırakmaz. Vakitsiz yaşlanma: Kronik olarak vücut susuz kaldığında, organlar ve hatta vücudun en büyük organı olan deride kırışıklık başlar ve erken yaşlanma belirtileri verir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)