adscode
adscode

Instagram kullanıcılarının başı dertte

Instagram kullanıcılarının başı InstaAgent isimli uygulama ile dertte!

Instagram kullanıcılarının başı dertte
Sosyal Medya
Dünyanın en büyük mobil fotoğraf paylaşım platformu Instagram’ın başı yan uygulamaları ile dertte.

Dünyanın bir numaralı mobil fotoğraf paylaşım platformu olan Instagram için geliştirilen yan uygulamaların ne kadar güvenliği olduğu ile ilgili ciddi endişeler bulunmaktadır. Instagram profilinize kimler tarafından bakıldığını gösteren yan uygulamalardan InstagAgent isimli mobil uygulamanın kullanıcıların şifrelerini çaldığı belirlendi.

Ortaya çıkarılan bu tehdit üzerine ilk adımı atan Apple, söz konusu uygulamayı App Store’dan kaldırdı. Teknoloji uzmanları bu uygulamayı yaklaşık 500.000 kişinin kullandığını belirtirken, kullanıcıları bu uygulamayı cihazlarından silmesi için uyardı.

Kullanıcıların Instagram şifrelerini çalan InstaAgent’ın bu şifreleri istediği zaman kullanarak kişiler adına paylaşımda bulunabileceğini belirten uzmanlar, bu uygulamayı bir defa olsun kullanan herkesin şifresini mutlaka yenilemesi gerektiğinin altını çizdi.

Ücretsiz olarak kullanıcıların beğenisine sunulan bu tür yan uygulamaların güvenliği konusunda emin olmadan kullanılmaması gerektiğini vurgulayan güvenlik uzmanları, bu konuda kullanıcıların oldukça bilinçsiz hareket ettiğini belirtti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)