adscode
adscode

Instagram’da takipçi nasıl kazanılır?

Son 2 yıl içerisinde özellikle genç kullanıcıların büyük ilgisi doğrultusunda iyi bir ilerleme gösteren Instagram, son zamanların en popüler sosyal paylaşım ağı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.…

Instagram’da takipçi nasıl kazanılır?
Sosyal Medya
Sosyal medya kullanıcılarının en sık vakit geçirdiği Instagram'da popüler olma yöntemlerini ise Sıradışı1 Bilgi (siradisi1bilgi) sayfası yöneticisi olan Mustafa Balcı (mblci) açıkladı.

Siz de Instagram'da bir hesap açarak bu hesap üzerinden paylaşımlar yapmayı, insanları eğlendirmeyi, bilgilendirmeyi, güldürmeyi düşünüyorsanız öncelikle hedef kitlenizi iyi belirlemeniz gerekiyor. Kimlere hitap edeceğinizi bilerek çıktığınız bu sosyal medya macerasında bilinçli adımlar atmak size çok büyük katkılar sağlayacaktır. Rakip değerlendirmesini iyi yaptığınız takdirde istediğiniz kitleye daha çabuk ulaşabilir, popüleritenizi daha hızlı arttırabilirsiniz. Diyelim ki siz komik videoların bulunduğu bir Instagram hesabı açmak istiyorsunuz, ama önce bu alanda paylaşım yapan hesapları kontrol etmelisiniz! Eğer bu alanda yüksek takipçisi olan, tanınmış hesaplar varsa bu işe girmenizi tavsiye etmeyiz, sonu hüsranla sonuçlanması çok büyük olasılık.

İsim konusu en dikkat etmeniz gereken noktalardan birisidir. Kesinlikle başka bir hesabın kullandığı ismi seçmemelisiniz. İnsanların kopya paylaşımlardan sıkılması bile büyük bir sorun olurken kopya bir isim yapmanız sizi fazlasıyla başarısız kılabilir. Kullanıcılar her zaman farklı şeyler bekler ve siz onlara farklı şeyler veremediğiniz sürece onların gözünde bir hiç olarak kalırsınız. Paylaşımlara bile dikkat edilmesi gereken bu noktada eğer başka bir sayfaya benzer isim veya kullanıcı adı kullanırsanız, 3-4 adım geriden başlamış olursunuz.

Az önce de bahsettiğim gibi, insanlar kopya paylaşımları sevmez ve bunlardan fazlasıyla sıkılırlar. Eğer popüler bir Instagram hesabınız olsun istiyorsanız ayrıcalıklı olduğunuzu kullanıcılara kanıtlamanız lazım. “Seni neden takip etmeliyim ?” sorusuna paylaşımlarınızla cevap vereceğinizi kesinlikle aklınızdan çıkarmamalısınız.

Genellikle her Instagram sayfasının yaptığı büyük hatalardan birisi de kitle büyütmekten çok para kazanma hedefidir. Instagram sayfasına alınacak reklam paralarını düşünüp hesaplamaktan artık kitleyi bir kenara bırakmanız çok büyük yanlış olacaktır. Hesabınızın takipçisi 20-30 bin gibi bir sayıya ulaştığında reklam alma çabasına düştüğünüzde büyük bir kitle kaybı ile karşılaşıp tüm emeğinizi çöpe dökebilirsiniz. Unutmayın, siz kaliteli bir sayfa olduğunuzda para zaten gelecektir, eğer para kazanmaya öncelik gösterirseniz ne kalite olur, ne de para.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)