adscode
adscode

Intel’in Parmak Bilgisayarı!

Teknoloji devi Intel, Compute Stick isimli parmak bilgisayarını duyurdu.

Intel’in Parmak Bilgisayarı!
Bilim Teknoloji
Bir zamanlar oda büyüklüğünde olan bilgisayarlar, masalarımıza geldi daha sonra çantalarımıza ve ceplerimize girdiler. Günümüzde ise kibrit kutusu kadar küçüldüler.

Bir zamanlar oda büyüklüğünde olan bilgisayarlar, şimdilerde bir kibrit kutusu kadar küçüldüler. Son olarak Asus’un Chrome OS’li bilgisayarında olduğu gibi avucumuzun içinde kaybolmaya başladılar. Bu boyutlarda olan çeşitli Windows işletim sistemi kullanan bilgisayarlar vardı. Bu sektöre Compute Stick ile Intel’de dahil oldu.

105 dolar etiket fiyatı ile sunulan ürün Windows 8 işletim sistemi barındırıyor. HDMI bağlantısına sahip olan ürün ile bir televizyona veya monitöre bağlanabilirken, bir USB bağlantısı barındırıyor. Bu portun yanında microUSB aracılığıyla cihaz, komponentleri çalıştırması için ihtiyaç duyduğu gücü elde ediyor.

Chromecast’den biraz büyük olduğu söylenen bilgisayarda, 1.3GHz ile çalışan dört çekirdekli Intel Atom Z3735F bulunuyor. 2GB RAM ile 32GB depolama alanının yer aldığı bilgisayarda, 128GB’a kadar genişletilebilir hafıza desteğide bulunuyor. Wifi 802.11b/g/n ve Bluetooth 4.0 desteğide yer alıyor.

Belirtilenlere göre cihazın Windows performansı oldukça akıcı ve 1080p video performansı / YouTube video akışı oldukça başarılı. Bunlara ek olarak Minecraft gibi oyunlarında zorlanmadan oynanabildiği söyleniyor. Ayrıca söz konusu ürünün 110 dolarlık fiyatı ile Ubuntu ve Linux’lu sürümlerinin de bulunacağı belirtiliyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)