adscode
adscode

İnternet Kotaları Arttı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, gelecek ay başı aktif olacak yeni internet tarifeleriyle birlikte yeni adil kullanım kotalarını da açıkladı.

İnternet Kotaları Arttı
Türkiyeden Haberler
BTK adil internet kotasi 2 610x364 BTK, iki yeni tarifeyle birlikte Adil Kullanım Kotasını artırdı. Geçen sene, 'BTK onayladı: En düşük internet kotası 50 GB oluyor' başlıklı bir haber yayımlamış ve adil kullanım kotasının artışıyla alakalı bazı detayları paylaşmıştık. 8 Mbit hızlı internet paketindeki en düşük adil kullanım miktarı, yapılan bu hamleyle birlikte 25 GB'dan, 50 GB'a yükseltilmişti. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu'nun sunduğu bu tarifeyle birlikte kotada sıkıntı yaşayanlar, kullanım sırasında biraz daha rahat davranabilir hale gelmişlerdi.
Adil Kullanım Kotası (ADK) ile ilgili yeni bir gelişme de kısa bir süre önce yaşandı. DSL tarifelerine iki yeni paketin eklenmesiyle beraber adil kullanım kotası da önemli bir oranda artırıldı.
Bu yeni paketler şöyle:
50 GB (16 Mbit / sn'ye kadar) adil kullanım, limitsiz.
100 GB (16 Mbit / sn'ye kadar) adil kullanım, limitsiz.
Tayfun Acarer (BTK Başkanı), sunulacak bu yeni iki paketle birlikte Adil Kullanım Kotası'nın iki katına çıkartıldığını ifade etti. Böylece ilk kez Adil Kullanım Kotalı paketle birlikte 100 GB kota sunulmuş olacak.
Önümüzdeki ay başı (1 Mayıs) itibariyle bu iki yeni paketin aktif hale getirileceği belirtiliyor. Bu sayede kullanıcılara sunulan paket seçenekleri de artmış oluyor.
BTK, Türkiye'deki internet kullanımına ilişkin çeşitli istatistikler de paylaştı, buyrun efendim:
8.5 milyon adet sabit genişbant internet kullanıcısı,
24.5 milyon mobil genişbant internet kullanıcısı,
Toplamda 33 milyon internet kullanıcısı,
%74 oranında internet penetrasyonu (internete erişen kitle).
Yapılan açıklamalardan önemli notları da listeleyelim:
Çeşitli internet paketlerinin süreleri uzatıldı,
Yeni internet paketleri, gazi ve şehit yakınlarına indirimli sunulacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)