adscode
adscode

iOS 8‘in 6 harika özelliği

Apple'ın indirilmeye sunduğu yeni mobil işletim sistemi iOS 8 ile iPhone ve iPad kullanıcıları 6 harika özelliğe kavuşacak.

iOS 8‘in 6 harika özelliği
Bilim Teknoloji

iPhone, iPad ve iPod Touch için indirilmeye sunulan iOS 8'i yüklediğinizde karşınıza çıkacak 6 yeni harika özelliği listeledik: 

İnteraktif Bildirimler

Android kullanıcılarının uzun süredir keyfini çıkardığı interaktif bildirimler, iOS 8 ile birlikte en nihayetinde iPhone ve iPad'e de geliyor. iOS 5 ile iCihazlara kazandırılan Bildirim Merkezi,  bu güncelleme ile interaktif bildirimlere de kavuştu. Örnek vermek gerekirse internete sörf yaparken mesajlarınıza hızlıca cevaplar verebilecek, takvim etkinliklerini kolayca takip edebileceksiniz. Ayrıca iOS 8 ile birlikte bu işlemleri iOS 7 de olduğu gibi sadece iOS içindeki uygulamalarla değil 3.parti uygulamalarda da kullanabilmeniz mümkün olacak.

Daha fazla paylaşım seçeneği

Telefonunuza paylaşım yapabileceğiniz bir uygulama yüklediğinizde Android sistemi bunu hemen algılıyor ve paylaşım ikonuna bastığınızda seçeneklerde o uygulama hemen beliriyor. iOS'ta ise yalnızca Apple'ın izin verdiği platformlarda paylaşım yapılabiliyordu. iOS 8'de ise işler değişiyor. Apple, geliştiricilerin iOS 8 ekosistemine paylaşım seçeneği eklemelerine izin veriyor. Üçüncü parti uygulamalar yüklediğinizde, eğer geliştiricisi gerekli işlemleri yaptıysa Android'de olduğu gibi paylaşım seçeneklerinde o uygulama da belirmiş olacak. 

Üçüncü parti klavyeler

Apple'ın klavye inadı da iOS 8 ile son buluyor. Cihazınızı bu işletim sistemine yükselttiğinizde, Android kullanıcıları gibi üçüncü parti klavyeleri indirip kullanabileceksiniz. Hatta, Android'in en popüler klavyesi Swiftkey'nin iOS sürümü ücretsiz olarak indirilmeye sunuldu bile.

Birbiriyle konuşan cihazlar

Apple'ın geliştirdiği ve iOS 8'e eklediği 'Handoff' isimli özellik ile Safari, Takvim, Haritalar üzerinde telefonunuzdan yaptığınız işlemleri Mac OS X yüklü bilgisayarınızda da aynı anda işlemiş gibi görüntüleyebileceksiniz. Aynı şekilde bilgisayarınız ile yaptığınız işlemler telefonunuzdaki uygulamalara da ekstra bir işlem gerektirmeden yansıyacak. 

Sürekli iletişim

Apple, telefon görüşmeleriniz için Mac yada iPad'lerinizi kullanabilmenizi sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyor ve yakında yayınlayacak. Özellik bütün Apple cihazlarınızın bütünleşik bir şekilde çalışmasının en önemli faydalarından biri. iOS 8 ile birlikte iPhone'unuz Mac'iniz ve iPad'inizi birbirine bağlayan bir iletişim merkezi olarak çalışabilecek. Mesajlarınızı ya da aramalarınızın kontrollerini Apple cihazlarınız ile Wi-Fi bağlantısı sayesinde kolayca yapabileceksiniz.

Ve widget'lar...

Android kullanıcılarının favori özelliklerinden widget'lar, yani etkileşimli araçlar, iOS 8 ile iPhone ve iPad'e de geldi. Hava durumu, takvim, mağaza bilgileri gibi özellikler iOS 7'nin bildirim merkezinde zaten bulunuyordu ancak iOS 8 ile üçüncü parti uygulamaların widgetları'nın burada bulunmasına yapılan kontroller dahilinde izin verilecek. Bildirim merkezinizi dilediğiniz widgetlar ile siz süsleyebiliyorsunuz.

Akşam

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)