adscode
adscode

iPhone 7’nin yarısı kadar satabildi!

​Apple’ın geçtiğimiz günlerde satışa sunduğu iPhone 8 modelleri, ilk haftasında iPhone 7’nin yarısı kadar satabildi. İşte detaylar.

iPhone 7’nin yarısı kadar satabildi!
Bilim Teknoloji
Apple, kısa süre önce gerçekleştirdiği etkinlikte iPhone 8 modelleri ile birlikte iPhone X’i de tanıtmıştı. iPhone X, klasik iPhone modellerinin aksine ön yüzünü tamamen kaplayan bir OLED ekranla karşımıza çıktı. Bu durum, aynı gün tanıtılan iPhone 8’in tamamen gölgede kalmasına neden oldu. Kullanıcılar genel itibari ile iPhone 8’i satın almak yerine iPhone X’i beklemeye karar verdi.


Cupertino merkezli firma, bir satış stratejisi gereği iPhone 8’i hemen satışa sunarken, iPhone X ön siparişi içinse 3 Kasım’ı işaret etti. Genel beklenti, iPhone X’i beklemek istemeyenlerin iPhone 8’e yönlendirme üzerine kuruluydu. Fakat görünüşe bakılırsa Apple’ın bu pazarlama stratejisi pek de verimli olmadı.

Zira iPhone 8 satış rakamlarıyla ilgili olarak paylaşılan son verilerde, durumun pek parlak olmadığı göze çarpıyor. Apple’ın cam tasarımıyla ön plana çıkarmak isteği yeni modeli, ilk haftasında selefi iPhone 7’nin yarısı kadar satabilmiş durumda. Bu yeni çıkan bir iPhone modeli için pek de alışıldık bir durum değil.

Analistlerin bu konudaki yorumu, kullanıcıların iPhone X’i bekledikleri için iPhone 8’lerin pek satmadığı yönünde. Açıkçası bu yorumda pek de haksız sayılmazlar. Tabi ki bir de Apple’ın elinde çok yüklü miktarda iPhone X stoğu bulunmadığı gerçeği var. Yani yeni bir iPhone sahibi olmak isteyenler öyle ya da böyle iPhone X yerine 8 ya da 8 Plus satın almak zorunda da kalabilir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)