adscode
adscode

IRMAK LİSESİ’NDE ULUSLARARASI EĞİTİM PROGRAMI:AP

Özel Irmak Lisesi öğrencileri, daha lisedeyken üniversite seviyesindeki dersleri alma ve bu derslerden üniversitede muaf olma imkanı sağlayan AP Programı'na dahil oldu.

 IRMAK LİSESİ’NDE ULUSLARARASI EĞİTİM PROGRAMI:AP
Okullardan Haberler

Amerika yükseköğretim kurumu olan "American College Board", Özel Irmak Lisesi’ni  "Advanced Placement" (AP) programına akredite etti. 

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) uygulanan ve oradan tüm dünyaya yayılan, Türkiye'de çok az sayıda okulda yer alan, eğitimde mükemmeliyeti hedefleyen güçlü, kapsamlı ve çok çalışmayı gerektiren Advanced Placement (AP) programı, Özel Irmak Lisesi’nde uygulanan eğitime, uluslararası bir boyut kazandıracak; öğretmen ve öğrencilere yüksek standartlar belirleme olanağı sunacak. 

Özel Irmak Lisesi Müdürü Zeynep Kılıç, “2014-2015 öğretim yılından itibaren uygulanacak bu program ile, öğrencilerin lisedeyken üniversite seviyesindeki dersleri alma ve üniversitede bu derslerden muaf olma olanağı bulacağını, öğrencilere, hedef koyma, hedeflerini gerçekleştirme süreçlerinde, uluslararası müfredatlar aracılığıyla evrensel ölçekte düşünce ve bilim üretme olanakları sunacağını” ifade etti. 

Program, öğrencilere yurtdışı üniversitelere başvuru, kabul aşamasında ve derslerden muaf olmada avantajlar sağlarken yurtiçinde de,  lisedeyken aldıkları derslerden muaf olma ve kredi tamamlama olanağının yanı sıra burs alma şansı da sunmaktadır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)