adscode
adscode

Irmak Okulları Görme Engelliler Okuluna Destek Verecek

IRMAK OKULLARI DÜZENLEDİĞİ 3.IRMAK BİENALİ İLE GÖRME ENGELLİLER OKULU’NA DA DESTEK VERECEK.

Irmak Okulları Görme Engelliler Okuluna Destek Verecek
Okullardan Haberler
Farklı etkinliklerle gündeme gelen Irmak Okulları, bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Irmak Bienali ile öğrencilere sanatın farklı ve derin içeriklerini yaşatmayı, ortak sanatsal bir proje çerçevesinde farkındalık uyandırmayı, Kadıköy ilçesinin farklı mekânlarına da yapılan çalışmaları taşımayı, tüm sanatseverlerle paylaşmayı ve Bienali bir sosyal sorumluluk projesiyle de desteklemeyi hedefliyor.

Irmak Okulları öğrencileri, her bienalde “Sanat farklı sözler söylemeli!” yaklaşımından hareketle; 1. Bienal organizasyonunda “HAYALLER” , 2. Bienal organizasyonunda da “ZAMAN” temasıyla yaratıcılıklarını sergilediler. Şimdi de 3’üncüsü gerçekleştirilecek olan Bienal ile “GÖZLER” temasına vurgu yapılacak ve farklı gözlerin farklı bakış açılarını ifade eden ürünler ortaya çıkarmak hedeflenecek.

Irmak Okulları, Bienal kapsamında öğrenci çalışmalarından oluşan bir müzayede yaparak elde edilen geliri Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği işbirliğiyle sosyal sorumluluk projelerine aktaracak. Bu kapsamda 11 Mart Salı günü Görme Engelliler Okulundan gelecek bir grup öğrenciyle okul öğrencileri atölye çalışmalarını gerçekleştirecek.

Irmak Okulları, Bienal kapsamında kendi öğrencileri ve ilçedeki diğer öğrencileri sanatçılar ile buluşturmak amacıyla 15 Mayıs – 5 Haziran 2014 tarihleri arasında bir dizi atölye çalışması planladı. Grafik ve yüzey düzenlemeleri, iki boyutlu çalışmalar, heykel ve tuval çalışmaları, moda tasarımı, video çalışmaları gibi etkinlikler okulun farklı noktalarına yayılacak. Farklı mekânlarda “GÖZLER” teması çerçevesinde yürütülecek on ayrı atölye çalışmasına çok sayıda öğrenci ve sanatçı katılacak, böylece öğrencilerin farklı bakış açılarıyla yaratıcılığın sanata dönüştüğü çalışmalar yapılabilecek.



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)