adscode
adscode

​IRMAK OKULLARI ÖĞRENCİLERİNİN ULUSLARARASI BAŞARISI

​IRMAK OKULLARI ÖĞRENCİLERİNİN ULUSLARARASI BAŞARISI

​IRMAK OKULLARI ÖĞRENCİLERİNİN ULUSLARARASI BAŞARISI
Okullardan Haberler
Irmak Okulları öğrencileri URFODU- Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması 2.etabında Biyoloji dalında Türkiye’den başvuran tüm okullar arasında en yüksek puanı ve Matematik dalında en yüksek ikinci puanı alarak Gümüş Madalya almaya ve 1. derece diploma almaya hak kazandı.

Öğrencilerin yaratıcılık yetenekleri ile bilim araştırma faaliyetlerine ilgisini ortaya çıkartmayı ve geliştirmeyi hedefleyen, Kültürlerarası iletişim alanını geliştirme ve zenginleştirme amacını taşıyan Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması (URFODU) 2.etabı 12 Nisan 2014 tarihinde ülkemizde gerçekleştirilmişti. Katılımcı ülkelerin Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından da desteklenen bu yarışma Almanya , Beyaz Rusya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Kazakistan, Rusya Federasyonu, Tacikistan, Türkiye, Yunanistan gibi  ülkelerin ortaokul ve lise öğrencilerinin  katılımı ile iki etap şeklinde  düzenlenmiş, Irmak Okulları öğrencileri ortaokul seviyesinde Biyoloji ve Matematik , lise seviyesinde Biyoloji derslerinde katıldıkları 1.etabı başarıyla geçerek yapılan 2.etapta da uluslararası bir başarıya imza atmıştır.

Irmak Okulları, Türkiye’den başvuran tüm okullar arasında Biyoloji dalında en yüksek puanı ve Matematik dalında en yüksek ikinci puanı alarak Gümüş Madalya almaya ve 1. derece diploma almaya hak kazanan ve uluslararası başarı gösteren öğrencileri ile haklı bir gurur duyuyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)