adscode
adscode

İş Adamından Öğrencilere Adım Adım Başarı Hikayesi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından düzenlenen, “Kariyer Günleri” kapsamında, Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu öğrencilere, geçmişten geleceğe adım adım başarı hikayelerini…

İş Adamından Öğrencilere Adım Adım Başarı Hikayesi
Üniversite
HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen kariyer günleri konferanslarına ilk olarak Türkiye’nin önde gelen iş adamlarından; Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu konuşmacı olarak katıldı.

“Yapacağınız İşe Çırak Olarak Başlamalısınız”

Öğrencilerin kariyer planlarına destek olabilmek için yapılan konferansta Abdulkadir Konukoğlu öğrencilere hem hayat hikâyesini anlattı hem de şu tavsiyelerde bulundu: “Siz gençlere öncelikle kendi hayat hikâyemden kısaca bahsetmek isterim. Ben bu günlere hiçte kolay gelmedim. On beş yıl boyunca babam rahmetlinin sahibi olduğu yerde usta olarak çalıştım. O zamanlar babamın iş yerinde idari bina vardı ve asla orada bir işim olmadıkça idari binaya geçemez, daima işletmenin içinde çalışırdım. İşletme içinde çalışan ustalarla beraber çalıştım, onlarla beraber yedim, içtim ve bununla da daima gurur duydum. Yani anlayacağınız ben kendi babamın işyerinde dahi çırak olarak başladım. Kendi babama iş yerinde ’baba’ diye hitap etmedim çünkü babam kendisine işyerinde ‘usta’ diye hitap etmemi isterdi. Bu nedenle siz gençlerde öncelikle yapacağınız işe çırak olarak başlamalısınız”.

“Gençlerin Yabancı Dil Öğrenimine Daha Çok Önem Vermeleri Gerekir”

Öğrencilere üniversite eğitiminin kıymetini bilmeleri söyleyen Konukoğlu: “Üniversite ufkunuzu genişletir, zihninizi açar. Üniversite hayatınız bittikten sonra içini doldurmak size düşer. Üniversite eğitiminin yanında günümüzde bir kişide olması gereken en önemli özellik yabancı dil bilmektir ve özellikle de İngilizce artık gerçekten çok büyük bir öneme sahiptir. Yabancı dil, bir insana ekonomiden teknolojiye bütün kapıları açabilen bir anahtar konuma gelmiştir. Bu yüzden gençlerin yabancı dil öğrenimine daha çok önem vermeleri gerekir hayatta en büyük keşke dediğim şey İngilizce bilmemek” diyerek öğrencilere öğütlerde bulundu.

“Gençlerin Bilgi ve Becerileri, Bizlerin Tecrübeleriyle Ülkemiz daha İyi Yerlere Gelecek”

Konferansın sonunda soru cevap kısmına geçildi ve Konukoğlu, öğrencilerin sorularına cevap verdi. Bir öğrencinin: “Ülkemizi ekonomik olarak nerede görüyorsunuz?” sorusuna Konukoğlu, şu yanıtı verdi: ”Ben eski günleri çok iyi hatırlayan birisiyim. Eskiden bir mühendis bulabilmek bile bazen imkânsızdı. Çok şükür ki artık ülkemizde her meslek grubundan bilgili ve becerili gençler var. Ben ülkemizin çok iyi bir konumda olduğunu düşünüyorum. Özellikle de şunu belirtmek istiyorum ki; siz gençlerin bilgi ve becerileri, bizlerin tecrübeleriyle ülkemiz çok daha iyi yerlere gelecektir” şeklinde açıklaması salondan büyük alkış aldı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)