adscode
adscode

İş Arayanlarla İşverenler Bu Fuarda Buluşacak

Kocaeli Valiliği öncülüğünde iş arayan ve işverenleri bir araya getirmek amacıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen Doğu Marmara İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (DOMİF'15), yarın başlayacak.

İş Arayanlarla İşverenler Bu Fuarda Buluşacak
Etkinlikler
Başiskele ilçesinde bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, bir ekonominin en önemli ve öncelikli konusunun istihdam olduğunu belirterek, Türkiye'nin her yıl yaklaşık 700 bin gencini istihdam piyasasına iş arayan konumuyla sunduğunu ve bu nitelikli iş gücüyle kalkınma anlamındaki iddiasını geliştirdiğini söyledi.

Türkiye'nin dünyanın 16'ncı ve Avrupa'nın da 6'ıncı büyük ekonomisine sahip olduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, yıllık ortalama büyüme hızıyla OECD ülkeleri arasında en önde yer alan Türkiye'nin 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine kararlı adımlarla yürüdüğünü kaydetti.

Güzeloğlu, Kocaeli'nin ülkeyi bu büyük hedefe her geçen biraz daha yaklaştıran en önemli kentlerden biri olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye'nin en güçlü istihdam fuarını Kocaeli'de açıyoruz. DOMİF, Türkiye'yi uluslararası anlamda çok başarılı bir şekilde temsil eden, Türkiye'nin rekabet gücünü arttıran, uluslararası ekonomik ve üretim sektöründe çok önemli yeri olan firmaları kapsayan bir fuar. Yarın kapılarını açacak fuarımız iş ve istihdam piyasasının tüm bileşenlerini, kurumları, iş arayanları ve işe bağlı olarak pozisyonlarını nitelikli bilgi ve iş gücüyle buluşturmayı amaçlayanları bir araya getiriyor."

Yaklaşık 250 firma stant açacak
Kocaeli'nin firmaları ve çalışanlarıyla uluslararası rekabet ve ölçek ekonomisi açısından da çok iddialı bir üretim merkezi olduğuna işaret eden Güzeloğlu, "21'inci yüzyılın ekonomisi rekabetçilik ve rekabete dayalı bilgi üretimi üzerinde gelişiyor. Bu fuarımız da bunu ortaya koyan, özellikle üniversitelerimizin işbirliğini çok önemseyen byaklaşım sergiliyor" şeklinde konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek fuarda, yaklaşık 250 firma tarafından 300 stant açılacak. Firmalar, fuar süresince 2 bin 600 açık iş pozisyonu için ziyaretçilerle yüz yüze görüşme imkanı bulacak.
Lise öğrencilerinin gelecekte seçmeyi düşündükleri meslekleri tanımalarına ve meslek seçiminde karar vermelerine katkı sunulması da hedeflenen fuarda, üniversite öğrencileri mesleki tercihleri hakkında bilgilendirilecek.

Bilişim, istihdam ve insan kaynakları, girişimcilik, inovasyon kişisel gelişim gibi konularda seminer ve konferansların gerçekleştirileceği fuar, 9 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)