adscode
adscode

İş Başvurunda Bulunacaklar Dikkat!

BUNU SAKIN YAPMAYIN, "CV'SİNE KIZ ARKADAŞIYLA FOTOĞRAFINI KOYAN VAR"

İş Başvurunda Bulunacaklar Dikkat!
Üniversite
Ankara Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Araştırma-Uygulama Merkezi (İKDAM) ile Ankara İnsan Kaynakları Platformu "Üniversite-İş Dünyası İşbirliğinde İnsan Kaynakları Deneyimi Paylaşımı" toplantısı düzenledi. Toplantıda iş başvurusunda dikkat edilmesi gerekenler konuşulurken, Cv'sine kız arkadaşıyla fotoğrafını koyma gibi önemli hatalar yapanların olduğu vurgulandı.


 
Ankara Üniversitesi Rektörlüğünde gerçekleşen "Üniversite-İş Dünyası İşbirliğinde İnsan Kaynakları Deneyimi Paylaşımı" toplantısına 14 şirket temsilcisi ve öğretim üyeleri katıldı. İnsan yönetimiyle ilgili şirketlerin yaptığı uygulamaların görüşüldüğü toplantıda, iş dünyasının öğrencilerden beklentileri, sıkıntılar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Konuşmasında Ankara İnsan Kaynakları Platformu'nun Türkiye'de tek olduğunu belirten İKDAM Müdürü Prof. Dr. Recep Varçın, Platforma Türkiye'nin önde gelen firmalarından 26'sının üye olduğunu belirterek, "Küresel bir üniversiteyiz ama yerel düzeyde de davranmamız gerekiyor" dedi.

REKTÖR: "ÜRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK"
Toplantıda konuşan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, istihdam konusunda iş dünyasıyla üniversitenin birlikte neler yapabileceğini belirlemeyi amaçladıklarını söyledi. Erkan İbiş, üniversitenin bilimi ve bilgiyi üretip, bunun teknolojiye dönüşmesi konusunda fikirler verebileceğini ama bunun kullanılabilir olması ve talep görebilir olması için neler yapılması gerektiğini de iş dünyasının bildiğini kaydetti. Üniversitenin bu noktadaki görevinden bahseden Erkan İbiş, "Temel görevimiz, yenilikçilik bilincinde, yaratıcılık kapasitesi yüksek, sorun çözümünde üstün vasıflı insanları yetiştirip tüm sektörlerde hizmete sunmak, böylece üretimin kalitesini arttırmak" dedi.

SAÇMA SAPAN CV'LER
Ankara İnsan Kaynakları Platformu adına konuşan Mustafa İskifoğlu ise tüm şirketlerin yetişmiş kalifiye elemana gereksinimi olduğunu ama öğrencilerin de nerede deneyim kazanacağının bir sorun olduğunu dile getirdi. İskifoğlu, iş başvurularında dikkat edilen konuları şöyle anlattı:
"Üniversitede iyi yetişmiş öğrenciyle karşılaştığımızda kaçırmamak için çalışıyoruz. Öğrencinin, öğrencilik yaşamında geçirdiği zamana çok dikkat ediyoruz. Sosyal etkinliklere, projelere katılıp katılmadığını inceliyoruz. Projeler içinde yer almadıysa o adayı eliyoruz. Bazı mezunlar da Türkçeyi çok kötü kullanıyor. Bu, dil bilgisine özen göstermeyen kişinin, iş yaşamına da özen göstermeyeceğini gösteriyor. İş başvurularına, Cv'sine sevgilisiyle birlikte fotoğrafını koyanlar var. Saçma sapan anlamlara gelen e-mail adresleri bildiriyorlar."

BİRİNCİ SINIFTAN TAKİP GEREKLİ
1-2 saatlik iş görüşmesiyle işe eleman almanın çok tehlikeli olduğunu belirten İskifoğlu, öğrencilerin aslında birinci sınıftan itibaren takip edilmesi gerektiğini, birinci sınıftan beri takip edilen öğrenciler için zaten iş görüşmesi yapmaya da gerek olmayacağını söyledi. Sektör temsilcileri de üniversitede insan kaynakları dersi olması ve Cv yazımının öğretilmesi gerektiğini ifade ederken, Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Yöneticisi Prof. Dr. Atila Yücel, hangi mezunun hangi özellikleri taşıması gerektiğini gösteren Mesleki Yeterlilikler Standardından söz etti. Yücel, yükseköğretim yeterliklerinin tanımlanmasına iş dünyasının da katkıda bulunması ve üniversitelerden ne istediğini söylemesi gerektiğini vurguladı.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)