adscode
adscode

İş garantili bölümlerden biri : Fizyoterapi

Türkiye’de yaklaşık 10 milyon engellinin bulunduğu göz önüne alındığında üniversitelerin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü mezunlarının iş sıkıntısı yaşamayacakları görülüyor.

İş garantili bölümlerden biri : Fizyoterapi
Üniversite

Avrupa ülkelerinde fizyoterapist başına düşen kişi sayısıile karşılaştırıldığında,  Türkiye nüfusu için yaklaşık 5 bin olanfizyoterapist sayısının yetersiz kalıyor.  Çağın getirdiği yenihastalıklar ve tıbbi olanakların artmasıyla insan ömrünün uzaması sonucu,fizyoterapistin büyük rol oynadığı yaşam kalitesine verilen önemin her geçengün artıyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan İzmir Üniversitesi SağlıkYüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. ÖzgürBozan, “Hizmet sunumu ve istihdam açısından Türkiye’de çok sayıda Fizyoterapive Rehabilitasyon Bölümü mezununa ihtiyaç var” dedi. İzmir Üniversitesi’nin buyıl ilk kez Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’ne öğrenci alacağınıhatırlatan Bozan, bu eğitimi veren az sayıdaki vakıf üniversitesinden biriolduklarını ve YGS-2 puanı ile başvuran sadece 60 öğrenciye bu eğitiminsunulacağını hatırlattı.

Fizyoterapistler, hem sağlıklı bireyler için koruyucufiyoterapi, hem de hasta bireylerde hareket ve fiziksel fonksiyonbozukluklarının ortadan kaldırılması veya iyileştirilmesi amacıyla fizyoterapiprogramlarını belirlenmesi, planlanması ve uygulaması noktasında görev yapıyor.Yrd. Doç. Dr. Bozan,  ayrıca Türkiye’de yaklaşık 10 milyon engellininbulunduğu göz önünde tutulursa fizyoterapiste ne kadar ihtiyaç olduğunun ortayaçıkacağını sözlerine ekledi.

 

Gelecekte ihtiyaç daha da artacak

Günümüzde çeşitli nedenlerle fizyoterapiste duyulanihtiyacın arttığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Bozan, “4 yıllık üniversiteeğitimi, bilimsel formasyonunu çağdaş düşünce ve yaklaşımlar ileşekillendirebilen fizyoterapistler yetiştirilmesinde çok etkilidir. Günümüzde,fizyoterapistler hareket ve fonksiyonun çeşitli nedenlerle tehdit edildiğibütün durumlarda bağımsız hareket ve sağlıkla ilgili yaşam kalitesininarttırılmasında her geçen gün sayıları artan yaklaşımlarla hizmet vermektedirler.Dünyada ve ülkemizde toplumların bu gün ve gelecekteki olası ihtiyaçlarıfizyoterapistlik mesleğinin gelişimini kaçınılmaz kılmaktadır. Önemli bir noktada Fizyoterapistlik mesleğinin ülkemizde ve dünyada bu alanda iş bulabilmesorununun olmayışıdır” diye konuştu.

 

Kariyer olanakları çok geniş

Hastanelerin ortopedi ve travmatoloji, nöroloji, nöroşiruji,cerrahi bölüm, dahiliye, kardiyoloji, göğüs hastalıkları,  çocukhastalıkları, onkoloji, kadın doğum, yoğun bakım, romatoloji klinikleri,rehabilitasyon merkezleri, endüstri alanları, spor kulüpleri, yaşlı bakımmerkezleri, termal tesisleri,  sağlıklı kişilerde ise fiziksel uygunluk veegzersiz, bel ve boyun sağlığı, kadın sağlığı ve halk sağlığı gibi alanlardaTürkiye'de fizyoterapistlerin geniş kariyer olanaklarına sahip olduklarıbilgisini aktaran Bozan, “Türkiye’de fizyoterapistler dünyadaki meslektaşlarıgibi mezuniyet sonrası bilim uzmanlığı ve doktora çalışmaları yapmakta,Üniversitelerde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünde öğretim elemanı olarakgörev yapabilmektedirler” dedi.

Tercih Merkezi’nde üniversite adaylarına bilgi veren Yrd.Doç. Dr. Hülya Tuna ve Yrd. Doç. Dr. Serkan Bakırhan, İzmir Üniversitesi’nin buyıl ilk kez Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’ne öğrenci alacağınıhatırlattı ve bu eğitimi veren az sayıdaki vakıf üniversitesinden biriolduklarını ve YGS-2 puanı ile başvuran sadece 60 öğrenciye bu eğitiminsunulacağını söyledi.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)