adscode
adscode

İşe Alımda Tekstil Atağa Geçti Perakende Yine Birinci

Yenibiris.com kasım ayı istihdam raporuna göre perakendecilik-toptancılık sektörü ekim ayına göre eleman arayışını daha da artırdı. Tekstil, en fazla eleman aranan sektörler listesinde 10. sıradan ikinciliğe…

İşe Alımda Tekstil Atağa Geçti Perakende Yine Birinci
Türkiye'den Haberler
İş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com, işletmelerin iş ilanları ve iş arayanların başvuruları doğrultusunda, kasım ayı istihdam raporunu hazırladı. Rapora göre geçtiğimiz ay en çok eleman aranan sektör, ekimde olduğu gibi yine perakendecilik-toptancılık oldu. Çalışan sayısı 3.5 milyonu geçen sektörde iş ilanları yüzde 5 oranında arttı. Sektördeki firmaların en çok aradığı kişiler ise mağaza satış danışmanları. Bankacılık-finans, iş arayanlar arasında en popüler sektör olma özelliğini geçen ay da korudu.

Tekstil 8 basamak yükseldi
En çok iş ilanı verilen sektörler sıralamasında ekim ayında 10. olan tekstil, eleman arayışını iki katına çıkartarak 2. sıraya yükseldi. Sektörde en çok tekstil mühendisine ihtiyaç duyuldu. Tekstil firmalarının büyük bir kısmı tekstil mühendislerinde en 2 yıl deneyim ararken, önemli bir kısmı da kurum içinde yetiştirmek üzere yeni mezun gençlere yönelik ilan verdiler. İşe alımlarda tekstilin dışında diğer sektörlerde ciddi bir farklılık olmadı.


Kasım ayında bütün sektörler genelinde satış temsilcileri en çok ihtiyaç duyulan kişiler olurken, ekim ayına göre muhasebe elemanı, sekreter ve mağaza müdürü ilanlarının artış gösterdiği görüldü.



Bankacılığa ilgi daha da arttı

Her dönemde en çok çalışılmak istenen sektör olan bankacılık-finansa başvurular kasım ayında yüzde 4 oranında artış gösterdi. “Gişe yetkilisi”, sektörde en fazla alım yapılan pozisyonların başında geliyor. En fazla başvuru yapılan diğer sektörler ise eğitim, perakendecilik-toptancılık, hizmet ve turizm-otelcilik oldu. En çok iş ilanı verilen illerde İstanbul’dan sonra gelen Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa sıralaması değişmedi.
Kasım ayı istihdam verileriyle ilgili olarak Yenibiris.com Yönetim Kurulu Üyesi Kâmil Özörnek, “Perakende, eleman ihtiyacının düzenli olarak artmaya devam ettiği, istikrarlı büyümesini sürdüren bir sektör. Benzer artışı, iş arayanların bu sektöre yaptığı başvurularda da görüyoruz. Perakende şirketleri, bu dönemde de çoğu satış bölümleri için 12 binden fazla kişi arıyor” dedi.




 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)