adscode
adscode

Işık Üniversiteliler “Ödüllü Doğa Yürüyüşünde” Buluştular

Doğanın merkezine Işıklı yolculuk

Işık Üniversiteliler “Ödüllü Doğa Yürüyüşünde” Buluştular
Üniversite

 

125 yıllık Feyziye Mektepleri Vakfı çatısı altında 1996’da kurulan Işık Üniversitesi’nin 15. Yıl Kutlamaları çerçevesinde ilk etkinlik, Üniversite’nin Genel Sekreteri Aziz Genç’in organizasyonu ile gerçekleştirildi. Şile’nin doğasıyla bütünleşen Şile Kampüsü’nde hafta sonu yapılan doğa yürüyüşünde Işıklılar bir araya geldiler. Üniversitesi yöneticileri, akademisyen ve öğrenciler Barajlar Parkuru’nda uzun soluklu bir yürüyüş gerçekleştirerek stres attılar.

Yelkenden yüzmeye, bisikletten trekkinge kadar birçok doğa sporu için elverişli bir konuma sahip olan Işık Üniversitesi Şile Kampüsü’nden birçok akademisyen, yönetici  ve öğrenciler, Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sıddık Yarman, Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Cem Yurtbay, Rektör Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak’ın da katıldığı bir gezi turunda bir araya geldiler.

3.5 saatte 10 kilometre

Şile’nin göletleriyle tanınan Kamandere Göleti’nden başlayan 10 kilometrelik parkuru 3.5 saatte yürüyen Işıklı gezi grubunun liderliğini Prof. Dr. Yarman ve Rektör Prof. Dr. Kıyak yaptı.  Ormanları sonbahar ve kış manzaralarına bürünen Şile’nin engebeli coğrafyasında Işıklılar bol bol doğa fotoğrafları çektiler. Sohbetlerle renklenen geziyi tamamlayanlar yöresel köy lezzetleri ikram edilerek ödüllendirildi. Ayrıca parkur boyunca çekilen fotoğraflar profesyonel jüri tarafından değerlendiriliyor. Fotoğraflar arasından seçilecek en iyiler önümüzdeki günlerde belirlenerek, 1’inci, 2’inci ve 3’üncü olarak dereceye girenlere sürpriz hediyeler verilecek.

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)