adscode
adscode

Işıklılar Avrupa’lı Yaşıtlarıyla Portekiz’de Buluştu

FMV Özel Erenköy Işık Fen Lisesi öğrencileri Comenius Projesi kapsamında Portekiz’deydi.

Işıklılar Avrupa’lı Yaşıtlarıyla Portekiz’de Buluştu
Özel Okullar

FMV Özel Erenköy Işık Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Avrupa Birliği Ulusal Ajansı’nın desteklediği ‘Nehirlerdeki Biyoçeşitlilik’ konulu Comenius Projesi kapsamında Avrupalı öğrenci ve öğretmenlerle Portekiz’de buluştu.

Romanya, Reunion Adası(Fransa), Kıbrıs, İspanya, Portekiz ve Türkiye olmak üzere 7 ülkenin katıldığı ve Polonyo koordinatörlüğünde yürüyen projede öğrenciler, kendi ülkelerindeki nehirler üzerinde yaptıkları araştırmaları birbirleri ile paylaştılar. Ülkelerinde Göksu Nehri’nin kimyasal analizini yapan Işıklılar, proje kapsamında elde ettikleri verileri, Avrupa’lı yaşıtlarına sundu. Grup çalışmaları ile görüş alış verişinde bulunan öğrenciler, Porto Üniversitesi Biyoloji Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Nuno Formigo’nun, nehirlerde biyoçeşitlilik ile ilgili sunumunu da dikkatle dinledi.




 

Öğrenciler, Portekiz’in tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret etmeyi de ihmal etmedi. Portekiz’in en büyük şehri Porto’ya şehir gezisi düzenleyen öğrenciler, Duomo nehri üzerinde tekne gezei yaparak, Portekiz’in doğduğu yer olarak anılan “Gumerans” şehrini gezdi. Öğrenciler son olarak başkent Lizbon’u da ziyaret ederek, hayat boyu unutamayacakları deneyimlerle ülkelerine döndü.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)