adscode
adscode

İŞKUR, 600 bin kişiye iş sağlandı

Hükümet, teröre inat ekonomik istikrarı korumak için dört koldan harekete geçerken, insan kaynakları da yeniden yapılandırılıyor

İŞKUR, 600 bin kişiye iş sağlandı
Türkiyeden Haberler
İç piyasada üretimi, yatırımı ve istihdamı canlandırmak için teşvikler seferber ediliyor. Türkiye İş Kurumu ilk 7 ayda 600 bin kişiye iş kapısı açarken, eğitim programları gençler ve kadınlara daha fazla fırsat vermek için güncelleniyor. Her iki gruptakilere iş kapısı açan işletmelere de finans desteği verilecek. İş arayan üniversite mezunlarına da projeler sunuluyor.

BOŞALAN KADROLAR DOLUYOR

FETÖ örgütüyle ilişkisi olan 80 bin personel görevden uzaklaştırılırken bu kadrolara da atama yapmak için çalışmalar hızlandı. İçişleri, Adalet, Milli Eğitim, Sağlık Bakanlıkları başta olmak üzere kamu kurumlarına 40 bine yakın personel alınacak. Yaklaşık 10 bin polis, 15 bin sözleşmeli öğretmen, 3 bin hakim-savcı adayı alınacağı duyuruldu. Bu yıl firmalardan açık iş talebinin yağdığı İŞKUR yılın ilk 7 ayında yaklaşık 600 bin kişiyi işe yerleştirdi. Organize endüstri sanayi bölgeleri ve organize sanayi bölgelerindeki yatırımların tamamlanması ile beraber yaklaşık 800 bin yeni istihdam hedefleniyor. Böylece bir yıllık sürede 1.4 milyon gence iş verilecek. Öte yandan toplum yararına programların kapsamı da genişletiliyor. Buna göre hedef kitle istihdamda kaldığı süre uzadıkça artan oranlı teşvik verilecek.

Sabah

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)