adscode
adscode

​İŞKUR'dan öğrencilere müjde!

Sektörlerinin önde gelen 56 firması ve uzmanları ile İzmir Üniversitesi öğrencilerini buluşturan Kariyer Fuarı 2015 başladı.

​İŞKUR'dan öğrencilere müjde!
Üniversite
İzmir Üniversitesi Kariyer Geliştirme Birimi tarafından öğrenci kulüpleri ve fakültelerin desteği ile düzenlenen ve Akzo Nobel Boya, Cevher Grup, CMS Jant, Delphi, Günaydın Grup, İzmir Okul Öncesi Eğitim Kurumları, Kariyer.net, Kaya Termal, Keskinoğlu, Maersk Denizcilik, Migros, Netsis, Nemport, Sheraton Çeşme, Uğur Soğutma gibi sektörünün önemli firmalarını öğrenciler ile iş ve staj olanakları için bir araya getiren Kariyer Fuarı 2015 başladı.

Açılış törenine Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selma Çetiner, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Nesrin Makbule Dank, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Dank öğrencilere, mezuniyet öncesi girişimlerle yapılacak staj ve kazanılacak iş deneyimlerinin iş bulmada büyük fark yarattığını hatırlattı ve İşbaşı Eğitim Programlarından yararlanmalarını tavsiye etti.

İzmir'de işsizlik Türkiye genelinin üstünde
Yaptığı açılış konuşmasında İzmir'deki işsizlik oranının Türkiye genelinin üstünde olduğuna dikkat çeken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetiner, "İzmir'de işsizlik oranı erkeklerde yüzde 10,8 kadınlarda ise yüzde 20,1. İzmir'de halen yaklaşık 145 bin üniversite öğrencisinin eğitim aldığını ve binlercesinin her yıl üniversitelerimizden mezun olduğunu da göz önünde bulundurduğumuzda, karşımıza çok iyi analiz etmemiz gereken bir büyük resim çıkıyor" dedi ve öğrencilerin iş dünyasında yer almak için girişimlerine mezuniyetleri öncesinde başlamaları gerekliliğine değindi.

İşverene maliyet yükü yok, öğrenciye olanağı çok
2015 yılında İŞKUR'un en önemli etkinliklerinden birinin İşbaşı Eğitim Programları olacağı bilgisini öğrenciler ve firma temsilcileri ile paylaşarak konuşmasına başlayan İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Nesrin Makbule Dank, 2015 yılından itibaren bu programlara yeni mezunlar, iş arayanlar, iş tecrübesi olmayanlar ve iş değiştirmek isteyenlere ek olarak öğrencilerin de katılabileceğini müjdeledi. Dank, "160 güne varan, günlük 25 TL cep harçlığı İŞKUR tarafından ödenen, işverenlere hiçbir maliyeti olmayan, sigorta primleri de İŞKUR tarafından üstlenilen bu programlar sayesinde öğrenciler, iş piyasasında mezuniyet öncesi deneyim kazanma fırsatı bulacaklar" dedi ve en az iki çalışanı olan işletmelerin bu projeden yararlanabilecekleri bilgisini paylaştı.

Kariyer Fuarı 2015'in ilk gününde İzmir Üniversitesi Hukuk Kulübü tarafından organize edilen panele Hakim Murat Aydın, Cumhuriyet Savcısı Dr. Uğurcan Sevinç Kızıloğlu ve Avukat Adil Giray Çelik konuşmacı olarak katıldı. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Merdan Hekimoğlu'nun açılış konuşmasını yaptığı panele öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)