adscode
adscode

İSMEK'i En Çok Üniversite Mezunları Tercih Ediyor

2014- 2015 eğitim dönemi kayıtlarını 1 ay önce başlatan İSMEK’e İstanbullular yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık bir ayda toplam 237 bin kişi İSMEK’ten eğitim almak için başvuruda bulundu.

İSMEK'i En Çok Üniversite Mezunları Tercih Ediyor
Kurslar
Bu yıl başvuran kişilere bakıldığında, İSMEK’i en çok akademik düzeyde eğitim alanların tercih ettiği görülüyor.

İstanbullulara ücretsiz sanat ve meslek eğitimi veren ve bugüne kadar toplam 1 milyon 840 bin kişinin eğitim aldığı İSMEK’te, ilk bir ay rekor sayıda başvuru gerçekleşti. 236 bin 586 kişinin eğitim almak için başvurduğu İSMEK’te kayıtlar devam ediyor.

İSMEK’e yapılan 236 bin 586 başvuru istatistiklerine göre ise en fazla tercih edilen eğitimler; İngilizce, Diksiyon, Arapça ve Bilgisayar. 35 bin 006 kişi İngilizce eğitimi için başvuruda bulunurken, 16 bin 100 kişi diksiyon, 13 bin 836 kişi Arapça, 12 bin 872 kişine bilgisayar kullanımı eğitimi almak için İSMEK’e başvurdu.

İSMEK’i En Çok Akademik Eğitim Alanlar Tercih Ediyor

Bu yıl başvuran kişilere bakıldığında, İSMEK’i en çok akademik düzeyde eğitim alanlar tercih ediyor. Eğitimi almak isteyenlerin 29 bin 406 kişi ön lisans, 59 bin 573 lisans,7 bin 594 kişi yüksek lisans, 595 kişide doktora olmak üzere toplamda 97 bin 168 kişi üniversite mezunu iken 83 bin 600 lise mezunu.

Lisans ve üstü eğitim alanlar en çok İngilizce, Diksiyon, Arapça, Bilgisayar branşlarında eğitim almak isterken. Lise mezunları Bilgisayar, İngilizce eğitimlerinin yanı sıra temel  muhasebe, kadın giysileri dikimi gibi meslek edinmeye yönelik eğitimler almayı tercih ediyor. İlköğretim düzeyi eğitim alan İstanbullular ise yine en çok İngilizce öğrenmek isterken  tercihlerinde iğne oyası kadın giysileri çeyiz ürünleri hazılama gibi branşları üst sıralara taşıyorlar.

Online Kayıt ile Başvurular Kolaylaştı  

İSMEK, bu yıl bir yenilik olarak online kayıt sistemini faaliyete geçirdi. Online kayıt sistemi sayesinde İstanbullularla birlikte, civar şehirlerde yaşayıp İSMEK’ten eğitim almak isteyenlerin de daha kolay kayıt yaptırması sağlanmış oldu.

Online kayıtlar www.ismek.org adresinde üzerinden halen devam ediyor  ve bu sitede yer alan kayıt butonuna tıklamak yeterli oluyor.



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)