adscode
adscode

İspanya'da sosyal medya suçlarıyla mücadele edecek

İspanya'da hükümet, sosyal medyada işlenen suçlara karşı yasal düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor.

İspanya'da sosyal medya suçlarıyla mücadele edecek
Bilim Teknoloji
İspanya'da hükümet, sosyal medyada işlenen suçlara karşı yasal düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor.

Bakanlar Kurulu'nun yaptığı toplantı sonrasında basına bilgi veren hükümet sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Soraya Saenz de Santamaria, "İfade özgürlüğünü koruyan sağlam bir demokrasimiz var ama bunun sınırları var ve bunlar Ceza Yasası'nda mevcut. Ancak bunlardan bağımsız suç teşkil eden unsurlar var. Bunları belirleyip, yeni düzenlemeler yapmak gerekiyor" şeklinde konuştu. Santamaria, yasal düzenleme için çalışmaların başlatıldığını duyurdu. 

İspanya'da hafta başında iktidardaki Halk Partisi'nin Leon temsilcilerinden Isabel Carrasco, sokakta uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybederken, sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla saldırıyı savunan mesajlar yayımlayan iki kişi hakkında yasal süreç başlatılmıştı. İspanya'da son dönemde twitter ve facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde yayımlanan, özellikle şiddet ve ırkçı içerikli mesajlar yakın takibe alınıyor.

Almanya’dan Google’a inceleme

Öte yandan Almanya Ekonomi Bakanlığı ve Federal Rekabet Kurumu, Google'ın sahip olduğu altyapıyı rekabet kurallarına aykırı kullanıp kullanmadığına ilişkin inceleme başlattı.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sigmar Gabriel, Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinde yayımlanan makalesinde, "Almanya Ekonomi Bakanlığı ve Federal Rekabet Kurumu, Google gibi bir şirketin çok önemli bir hizmeti, çok önemli bir altyapıyı yöneterek, piyasadaki hakim durumunu rekabet kurallarına aykırı olarak kullanıp kullanmadığını inceliyor" dedi.

İnternet devlerini, kullanıcıların çok sayıda kişisel bilgisini toplamaları, depolamaları ve bazı durumlarda bunları firmalara satmaları nedeniyle eleştiren Gabriel, bazı durumlarda şu şirketlerin gizli servislerle işbirliği yapabildiklerine de işaret etti.

Google, Amazon ve Apple gibi ABD merkezli şirketlerin, Avrupa’da gelir elde ederken vergi vermemesine de tepki gösteren Gabriel, “Dijital ekonomide, gelirler nerede elde ediliyorsa vergilerin de orada ödenmesi sağlanmalıdır” ifadesini kullandı. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)