adscode
adscode

İşsize kurs, maaş, iş imkanı devletten

İşbaşı Eğitimi ile işsizleri eğiten İŞKUR, süreyi 6 aydan 12 aya çıkardı. Ücretsiz olan eğitimlerin yanı sıra kursiyerlere, ayda 1300 lira ücret veriliyor.

İşsize kurs, maaş, iş imkanı devletten
Türkiyeden Haberler
İŞKUR, 'İş başı Eğitim' programıyla işsizlere, hem eğitim, hem kazan hem de iş imkanı sunuyor. 12 ay süren eğitimde aylık ödeme, net 1300 lira ve eğitim sonunda kursiyerlere iş garantisi var. Bu fırsattan yararlanmak için 15 yaşını doldurmak, işsiz olmak ve İŞKUR'a kayıt yaptırmak yeterli. İşbaşı Eğitim Programı'nı en az iki sigortalı çalışanı olan özel sektöre ait bütün kurum, kuruluş ve işyerleri düzenleyebiliyor. Bankalar, meslek birlik ve odaları, noterler, sanayi odaları da programdan faydalanabiliyor.

1 YILLIK KURS PROGRAMI

İŞKUR, daha fazla işsizin iş bulabilmesi için sadece işverenle işçi arasında aracılık yapmıyor. Aynı zamanda işsizlerin eğitilmesini de sağlıyor. Bunun için İşbaşı Eğitimi adı altında bir program düzenliyor. Genci, yaşlısı, öğrencisi programa katılabiliyor. Bu yolla işsizlikte en önemli sorunlardan olan iş tecrübesi eksikliğini ortadan kaldırıyor. Yeni bir düzenlemeyle bu süre 12 aya çıkarıldı. Yapmanız gereken, belirtilen tarihlerde ve saatte size uygun görülen işyerlerine giderek işi ve üretimi yerinde görüp öğrenmek.

YILDA CEBE GİREN PARA 15.600 TL

İşi öğrenirseniz eğitim aldığınız firmada maaşlı işe başlıyorsunuz. Bu fırsattan bu yıl en az 500 bin işsiz yararlanacak. 12 ay süren eğitimde aylık ödeme, net 1300 lira. Sonunda iş garanti. sigorta primi de İŞKUR'dan.

ŞARTLARI NELER

Bu fırsattan yararlanmak için 15 yaşını doldurmak, işsiz olmak ve İŞKUR'a kayıt yaptırmak yeterli. İşbaşı Eğitim Programı'nı en az iki sigortalı çalışanı olan özel sektöre ait bütün kurum, kuruluş ve işyerleri düzenleyebiliyor. Bankalar, meslek birlik ve odaları, noterler, sanayi odaları da programdan faydalanabiliyor. Bu programlara katılacak kişilerin, o işyerinde çalışanların dışındaki kişilerden olması gerekiyor. İşverenler, eğitim vermek için İŞKUR'dan, çalışan sayısının yüzde 30'u kadar talepte bulunabiliyor.

Akşam

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)