adscode
adscode

İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Kurucu: Dr. Tolga Yazıcı

Rektör Vekili: Prof. Dr. Sermin Örnektekin
Kuruluş tarihi: 2009’da kurulan Plato Meslek Yüksekokulu, 2016'da kurulan İstanbul Ayvansaray Üniversitesi bünyesinde eğitim-öğretim hayatına devam etmekte.

Bulunduğu il: İstanbul
Akademik birimleri: Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi; Mühendislik Fakültesi; İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi olmak üzere 3 fakültesi, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri enstitüleri, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Plato Meslek Yüksekokulu bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 4 bin 559 öğrencisi var.
Akademik personel sayısı: 130 akademik personeli bulunuyor. 

Burs olanakları: Bölümlere göre çeşitli oranlarda burs sunan üniversite, şehit, gazi eş ve çocukları için de geniş burs olanakları sunuyor.

Yurt olanakları: Yurdu var. 

Öğrenci kulübü sayısı: 35 öğrenci kulübü mevcut. 

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus+ değişim programına dahil.

Öğrenim ücretleri: Kontenjanlarının yüzde 100’ü burslu. Ön lisans programlarının yüzde 50 burslu ücreti 7.200 TL. Sağlık ön lisans bölümleri 12.000 TL. Lisans bölümlerinin yüzde 50 burslu ücreti 16.500 TL. Grafik Tasarımı bölümü yüzde 50 + yüzde 25 burs fırsatıyla 12.375 TL. Uzaktan eğitim programları 4.000 TL. Üniversite ayrıca yüzde 10 tercih bursu veriyor.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

“Hayatın içinde, geleceğin peşinde” sloganımızla öğrencilerimizi ilk günden profesyonel yaşama hazırlıyoruz. Alanında uzman akademisyenlerimizin verdiği teorik eğitimle, pratik bilginin rahatlıkla bir araya gelebildiği bir üniversiteyiz. Bu nedenle üniversitemizden mezun olan öğrencilerimiz iş bulma ve akademik kariyer yapma hususlarında büyük avantaja sahiptirler.

İletişim bilgisi: www.ayvansaray.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)