adscode
adscode

İstanbul Milletvekili Adıgüzel YGS’deki Kopya Düzeneğini Meclis’e Taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilen YGS’ye (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ilişkin kamuoyuna yansıyan iddiaları Meclis’e taşıdı.

İstanbul Milletvekili Adıgüzel YGS’deki Kopya Düzeneğini Meclis’e Taşıdı
Eğitim
Urfa’daki bazı okullardaki sınav salonlarında yapılan üst araması sonucunda, dijital haberleşme cihazlarının ele geçirildiğine dikkat çeken Adıgüzel, “Sınav binasına girerken toplu taşıma kartlarının, evlilik alyanslarının ve saç tokalarının dahi güvenlik gerekçesi ile toplandığı göz önüne alındığında yukarıda değinilen vakadaki düzenek sınav salonuna nasıl sokulmuştur? Benzeri kopya düzenekleri rahatça sınav salonuna sokulabiliyorsa, adaylara bina girişlerinde yaşatılan arama eziyeti göz boyamadan mı ibarettir?” diye sordu.

Adıgüzel, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Urfa’daki bazı okullarda sınav salonlarında ele geçirilen kopya düzeneğini Meclis’e taşıdı. Söz konusu olay gibi güvenlik zafiyetlerinin kamuoyunda ÖSYM’nin sınav güvenliğine ilişkin derin kaygılara ve soru işaretlerine yol açtığına dikkat çeken Adıgüzel, “Geçmişte yaşanan 2010 KPSS skandalı da göz önüne alındığında ÖSYM’nin sınav güvenliğini sağlama konusundaki başarısızlığı ortada iken, yaşanan bu son olay karşında öğrencilerin ve velilerin kaygılarının ve soru işaretlerinin giderilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

“Hani Gençlerin Emeği Emanetinizdi?”

“Sınav güvenliğini sağlamak kalemlerin üzerine ‘Emeğiniz Emanetimizdi’ yazmakla olmuyor” diye konuşan Adıgüzel, soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

Geçmişte yaşanan 2010 KPSS skandalı da göz önüne alındığında ÖSYM’nin sınav güvenliğini sağlama konusundaki başarısı nasıl denetlenmektedir?

Sınav güvenliğini sağlamada kalemlerin üzerine “Emeğiniz emanetimizdir” yazmanın yetersiz olduğu düşünüldüğünde, ÖSYM tarafından gençlerin emeğinin korunması ve sınavların hakkaniyetli bir ortamda yapılabilmesi için alınan önlemler nelerdir?

Sınav binasına girerken toplu taşıma kartlarının, evlilik alyanslarının ve saç tokalarının dahi güvenlik gerekçesi ile toplandığı göz önüne alındığında yukarıda değinilen vakadaki düzenek sınav salonuna nasıl sokulmuştur? Benzeri kopya düzenekleri rahatça sınav salonuna sokulabiliyorsa, adaylara bina girişlerinde yaşatılan arama eziyeti göz boyamadan mı ibarettir?

İlgili düzeneğin sınav salonuna sokulmasında sorumlular tespit edilmiş midir? Olaya ilişkin yürütülen soruşturma hangi aşamadadır?





 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.


 


 

Onursal ADIGÜZEL

İstanbul Milletvekili


 

12 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilen ve 2 milyonu aşkın adayın girdiği YGS’ye (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ilişkin yazılı ve görsel medyaya yansıyan çeşitli iddialar, kamuoyunda sınav güvenliğine ilişkin çeşitli endişelerin ve soru işaretlerinin doğmasına neden olmuştur. Haberlere de konu olduğu üzere, Urfa Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ildeki bazı okullardaki sınav salonlarında yapılan üst araması sonucunda 5 kişinin üzerinde dijital haberleşme cihazlarının ele geçirildiği ve konuyla ilgili olarak söz konusu kişiler hakkında gözaltı işlemi yapıldığı belirtilmiştir.

Bu çerçeveden hareketle;

  1. Söz konusu olay gibi güvenlik zafiyetleri kamuoyunda ÖSYM’nin sınav güvenliğine ilişkin derin endişe ve soru işaretlerine yol açmaktadır. Geçmişte yaşanan 2010 KPSS skandalı da göz önüne alındığında ÖSYM’nin sınav güvenliğini sağlama konusundaki başarısı nasıl denetlenmektedir?

  2. Sınav güvenliğini sağlamada kalemlerin üzerine “Emeğiniz emanetimizdir” yazmanın yetersiz olduğu düşünüldüğünde, ÖSYM tarafından gençlerin emeğinin korunması ve sınavların hakkaniyetli bir ortamda yapılabilmesi için alınan önlemler nelerdir?

  3. Sınav binasına girerken toplu taşıma kartlarının, evlilik alyanslarının ve saç tokalarının dahi güvenlik gerekçesi ile toplandığı göz önüne alındığında yukarıda değinilen vakadaki düzenek sınav salonuna nasıl sokulmuştur? Benzeri kopya düzenekleri rahatça sınav salonuna sokulabiliyorsa, adaylara bina girişlerinde yaşatılan arama eziyeti göz boyamadan mı ibarettir?

  4. İlgili düzeneğin sınav salonuna sokulmasında sorumlular tespit edilmiş midir? Olaya ilişkin yürütülen soruşturma hangi aşamadadır?


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)