adscode
adscode

İstanbul Üniversitesi ile THY'den iş birliği

İstanbul Üniversitesi ve Türk Hava Yolları (THY) arasında üniversite-sanayi iş birliğini sağlamayı amaçlayan protokol imzalanacak.

İstanbul Üniversitesi ile THY'den iş birliği
Üniversite
İstanbul Üniversitesi ve Türk Hava Yolları (THY) arasında üniversite-sanayi iş birliğini sağlamayı amaçlayan protokolün imza töreni 7 Mart 2016 Pazartesi günü İÜ Rektörlüğü Doktora Salonu’nda gerçekleştirilecek. Protokol İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil tarafından imzalanacak.

Protokol ile pilot adaylarının ve aktif pilotların psikometrik ve diğer değerlendirilmeleri için İstanbul Üniversitesi’nin bilgi ve tecrübe birikiminden faydalanılması ve uzay ve havacılık psikolojisinin geliştirilmesi için her iki kurumun bilgi ve tecrübelerini birbirine aktarması, bu alanda araştırma ve geliştirme faaliyetinde bulunacak kurumların kurulması hedefleniyor. Protokol kapsamında ayrıca havacılık ve hava yolları işletmesi alanında her iki kurumun katkıda bulunacağı yüksek lisans ve doktora programlarının açılması ve insan kaynağının seçiminde ve geliştirilmesinde yenilikçi sistemlerin geliştirilmesini sağlamak amaçlanıyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)