adscode
adscode

İstanbul Üniversitesi ‘Kariyer Ağı’ kuruyor!

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kariyer Geliştirme Merkezi (İSTANBUL KAGEM) ve sosyal iş ağı XING, Türkiye'nin ilk resmi üniversite kariyer ağı olan '' İstanbul Üniversitesi Sosyal İş Ağı''nı kuracak.

İstanbul Üniversitesi ‘Kariyer Ağı’ kuruyor!
Üniversite

 

İÜ'den konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, YÖK Üyesi ve İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet'in direktifiyle hayata geçirilecek projenin; İÜ öğrenci, mezun ve öğretim üyelerini kariyer odaklı platformda bir araya getireceği kaydedildi.

 

Bu projeyle öğrencilerin, iş hayatında önemli noktalara gelmiş mezunlara ulaşıp, kariyer hedeflerine yönelik fırsatları değerlendirebilecekleri, ayrıca kariyer gelişimlerine uluslararası bir platformda yön verme fırsatına sahip olacakları ifade edilen açıklamada, öğrencilerin ayrıntılı biçimde dolduracakları iş profilleri ve XING'in sunduğu kullanıcı odaklı altyapı sayesinde dünyada konusunda uzman kişilere ulaşabileceği belirtildi.

 

Açıklamada, görüşlerine yer verilen İSTANBUL KAGEM Müdürü Prof. Dr. Ayşe Ayçiçeği Dinn, projeyle 70 bini aşkın öğrenciyi birbirleriyle ve üniversitenin mezunlarıyla aynı platformda buluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.

 

Projeyle, öğrencilere iş ve staj imkanı sağlanabileceğini belirten Dinn, İÜ'ye özel sosyal ağ ile bugünün trend ve teknolojilerine uygun bir iletişim platformu oluşturmak için bir adım atmış olduklarını vurguladı.

 

XING Türkiye Ülke Müdürü Hakan Gönenli de kurum olarak, kariyer odaklı her konuya dair taleplere verimli çözümler sunmayı ilke edindiklerini vurgulayarak, İSTANBUL KAGEM'le birlikte gerçekleştirdikleri Türkiye'nin ilk resmi üniversite kariyer ağıyla bugüne kadar öğrenci, çalışan ya da iş arayan yeni mezunlara verdikleri desteği bir anlamda pekiştirmiş olduklarını ifade etti.

 

İstanbul Üniversitesi Sosyal İş Ağı, 5 Ocak 2011 Çarşamba günü İÜ Avrasya Enstitüsü Toplantı Salonu'nda yapılacak toplantı ile tanıtılacak.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)