adscode
adscode

İstanbul Üniversitesi Öğrencilerinden Raşit Tükel'e Destek Eylemi

Rektörlük seçimlerinde birinci çıkmasına rağmen Cumhurbaşkanı tarafından atanmayan Raşit Tükel için öğrenciler, İstanbul Üniversitesi'ni terk etmeme eylemine başladı.

İstanbul Üniversitesi Öğrencilerinden Raşit Tükel'e Destek Eylemi
Eğitim Vitrini
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 'ın, Prof. Dr. Raşit Tükel’in İstanbul Üniversitesi Rektörlük Seçimlerini 300 oy farkla kazanmasına rağmen 2’nci gelen Mahmut Ak’ı rektör ataması, üniversite öğrencileri tarafından protesto ediliyor.

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi'nde toplanan bir grup öğrenci Rektörlüğe en çok oyu alan Prof. Dr. Raşit Tükel yerine ikinci sıradaki Mahmut Ak'ın atanmasını protesto etti. " AKP 'nin yandaş Mahmut Ak'ına karşı, benim Rektörüm Raşit Tükel " yazılı bir pankart açan öğrenciler yerleşke içinde sloganlar atarak yürüdü.

Beyazıt'taki tarihi kapıya çıkan öğrenciler burada bekleyen gazetecilere açıklama yaptı. Açıklamada, " Mahmut Ak'ın hiçbir geçerliliği, hiçbir hükmü yoktur, bu üniversitede. İstanbul Üniversite öğrercilerinin iradesi Raşit Tükel'den yanadır" denildi. Polisin uzaktan izlediği  açıklamanın ardından öğrenciler yeniden üniversiteye döndü.  

ÜNİVERSİTEYİ TERK ETMEDİLER

İlerleyen saatlerde ise öğrenciler "Özgürlük ve Demokrasi Şenliği" adını verdikleri eylemin ardından üniversiteyi terk etmeme kararı aldı. 

Polis Beyazıt Kampüsü'nü kuşattı, Raşit Tükel öğrencileri okulu boşaltmaları konusunda ikna etmeye çalışıyor.

Radikal

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)