adscode
adscode

İstanbul Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi 16 Sıra Yükseldi

İstanbul Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, geçen yıla göre 16 sıra yükselme göstererek "En İyi Gelişme Gösteren 3. Teknoloji Geliştirme Bölgesi" ödülünü aldı.

İstanbul Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi 16 Sıra Yükseldi
Üniversite
 İstanbul Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin ödülünü İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak'a, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık takdim etti.

Türkiye'deki Teknoloji Geliştirme Bölgeleri'nde yürütülen Ar-Ge projeleri sonucunda ortaya çıkan teknoloji ürünlerinin sergilendiği; bölge yönetimlerinin bilgi ve deneyimlerini paylaştığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Teknopark Performans Endeksi sonuçlarının açıklandığı "Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi", bu yıl 3. kez 7 Ekim 2015 tarihinde Ankara'da gerçekleştirildi. Basının büyük ilgi gösterdiği etkinliğe, Teknopark firmaları geliştirdikleri teknolojik ürünlerle katkıda bulundular.

"Üniversite-Sanayi İşbirliklerine Devam Edeceğiz"

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, "En İyi Gelişme Gösteren 3. Teknoloji Geliştirme Bölgesi" ödülünü, İstanbul Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin almasına ilişkin yaptığı açıklamada üniversite-sanayi işbirliklerine devam edeceklerini belirterek şunları ifade etti: "İstanbul Üniversitesi olarak inovatif ve girişimci eğitim anlayışımızla üniversite-sanayi işbirliklerine büyük önem veriyoruz. Teknokent ve TTM'yi de bu çalışmaları daha sağlam bir zemine oturtmak için kurduk. Hem Teknokent hem de TTM aktif olarak çalışmalarına devam ediyor. Önümüzdeki dönemlerde de çalışmalarımızı daha ilerilere taşıyarak bilim ve sanayi alanına katkı sunmaya devam edeceğiz. Bu ödülde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."

"Teknoparklara Destek Devam Edecek"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık konuşmasında, Teknoparkları Türkiye'nin içinde olduğu ekonomik dönüşüm ve gelişim sürecinde oldukça önemsediklerini dile getirdi. Yeni dönemde orta ve yüksek teknoloji üretiminde lider konumda olmanın hedeflendiğini belirten Bakan Işık, istenen seviyeye ulaşmada Teknoparklara sağlanan desteklerin devam edeceğini vurguladı. Bakan Işık, gelişmiş bir demokrasi anlayışıyla, tahkim edilmiş temel hak ve özgürlüklerle, güçlendirilmiş bir hukuk sistemiyle, nitelikli ve üretken bir ekonomiyle, rekabet gücü yüksek sanayi ve kaliteli bir orta ve yükseköğretim sistemiyle Türkiye'yi geleceğe taşımak istediklerini dile getirdi.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi'ne Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Bakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Erhan Akın, üniversite rektörleri, teknopark yöneticileri ve birçok paydaş katıldı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)