adscode
adscode

İstanbul Üniversitesi'nde 'formasyon' eylemi

​İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ‘nde eğitim gören ve formasyon mağduru olduklarını söyleyen öğrenciler eylem yaptı.

İstanbul Üniversitesi'nde 'formasyon' eylemi
Eğitim
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde toplanan öğrenciler, ‘Emek bizim, formasyon bizim’, ‘İstanbul için formasyon vakti’, ‘Formasyon hakkımız engellenemez’ yazılı dövizler taşıyarak rektörlük binasına yürüdü. Burada toplanan öğrenciler, 'Rektör uyuma öğrencine sahip çık' şeklinde slogan attı. Üniversite girişinde güvenlik görevlileri ile öğrenciler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Bazı öğrenciler üniversite kapısına tırmanarak içeri atladı. 

Grup adına yapılan basın açıklamasında, “Dünyanın itibarlı üniversiteleri arasında gösterilen İstanbul Üniversitesi'ni, 2010 yılında pedagojik formasyon eğitimini 4 yıllık eğitim süreci içinde alacağımızı bilerek tercih ettik. 2011’de öğrencilere tanınmış olan pedagojik formasyon programı YÖK tarafından kaldırıldı. Böylece kazanılmış olan hak elimizden alınarak binlerde mağdur oldu.” denildi.

Açıklamada, “ Bu haksız ortamda en temel talebimiz kontenjan sınırlamasının kaldırılmasıdır. İstanbul Üniversitesi Açıl ve Uzaktan Eğitim Fakültesi gerekli teknik donanıma sahip olmasına rağmen, bu kaynağı pedagojik formasyon için kullanmamaktadır. Talepler karşılanmadığı halde eylemlere ve tepkilere devam edilecektir.” ifadelerine yer verildi. Açıklamadan sonra grubu temsilen 7 öğrenci, Rektör Yunus Söylet’le görüşmek üzere içeri alındı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)