adscode
adscode

İstanbul Üniversitesi'nde 'Uzaktan Eğitim' Fırsatı

İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Cihan, İstanbul Üniversitesi'nde Uzaktan Eğitim Vizyonunu açıkladı

İstanbul Üniversitesi'nde 'Uzaktan Eğitim' Fırsatı
Üniversite

Uzaktan Eğitim'in İstanbul Üniversitesi'nde başarıyla uygulandığını ve okula gidemeyenlere müthiş konfor sağladığına belirten bir eleştirisini de paylaştı basın mensuplarıyla.  Prof. Dr. Alper Cihan, ''4 bin 500 öğrencinin verdiği harçlar, uzaktan eğitim maliyetini karşılamıyor.Kamuoyunda uzaktan eğitim para için yapılıyor' mantığı oluştu, ancak biz kar amaçlı bir kuruluş değiliz. Sadece bu eğitimin devam etmesini istiyoruz'' dedi. 

Fiziksel sınırları ortadan kaldıran 
uzaktan eğitim ile üniversite evinize geliyor. Evde, işyerinde hatta otobüste bile katılma şanıs veren bu eğitim ile üniversite okumayan kalmayacak. Böylece 'kız çocuklar okumaz' diye üniversiteye gönderilmeyen herkes üniversite eğitimi alma fırsatı elde edebiliyor, hatta cezaevinde tutuklu bir kader mahkumu bile.Uzaktan eğitim, öğrenciye bu konforu internet aracılığıyla sağlıyor. Animasyon ve simülasyonlarla desteklenmiş bir eğitim paketi sunuyor. Öğrenci derse ve sınava webcam karşısında katılıyor, bu eğitimle sınıf atlayabilmek için ise yılda iki kez sınav yapılıyor. 

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. 
Alper Cihanuzaktan eğitim alan 4 bin 500 öğrencinin verdiği harçların, maliyeti karşılamadığını belirterek, ''Kamuoyunda, 'uzaktan eğitim para için yapılıyor' mantığı oluştu, ancak biz kar amaçlı bir kuruluş değiliz. Sadece bu eğitimin devam etmesini istiyoruz'' dedi.

*****


İÜ Profesörler Evi'nde gerçekleştirilen ''Türkiye'de Uzaktan Eğitimin Geleceği'' konulu toplantıda konuşan Cihan, eğitim sürecinde teknolojiyle birlikte değişiklikler olduğunu, canlı dersler ve öğretici setlerle eğitim verildiğini belirterek, bu çalışmalarda etkileşimin nasıl aktarılacağı ve yaratıcı bilgi yaratılacağının düşünüldüğünü kaydetti.Cihan, örgün öğretimde bilgilerin yüzde 30 kalıcı olduğunu ifade ederek, uzaktan eğitimdeki derslerin, animasyonlarla öğrenilebilir bilgiye çevrildiğini ve bilginin yüzde 60 kalıcılaştığını söyledi.Eğitimde paradigma değişimi ve kalite artışını sağlamak istediklerini anlatan Cihan, uzaktan eğitimde, yatırım, gider ve iş gücü maliyetinin yüksek olduğunu aktardı.

Geçen yıl öğrencilerden harcın haricinde dönem başına alınan 1000 liranın bu yıl alınamadığını belirterek, ikinci öğretim öğrencilerinin daha pahalıya eğitim gördüğünü kaydetti. Prof. Dr. 
Alper Cihan, hizmet maliyeti bedelinin biri tarafından karşılanması gerektiğini ifade ederek, ''4 bin 500 öğrencinin verdiği harçlar, uzaktan eğitim maliyetini karşılamıyor. Kamuoyunda, 'uzaktan eğitim para için yapılıyor' mantığı oluştu, ancak biz kar amaçlı bir kuruluş değiliz. Sadece bu eğitimin devam etmesini istiyoruz'' dedi.

Cihan, öğrenci başına dönemlik maliyetin 1000 lira olduğunu anlatarak, ''Kontenjanın arttırılması halinde, maksimum 500 kişiye eğitim verebiliriz. Böylelikle maliyet düşebilir. Aynı içerikli eğitimle maliyeti düşürebiliriz'' diye konuştu.

İÜ Uzaktan Eğitim Merkezi (İSUZEM) Müdür Yardımcısı Ekrem Demir de engelli, mahkum, İstanbul'a eğitim için gelemeyecek durumda olan öğrencilerin sınavla alındığını ve 17 farklı bölümün bulunduğunu söyledi.Demir, 200'ü aşkın öğretim üyesinin uzaktan öğretimde, 18.00 ile 23.00 saatleri arasında canlı eğitim verdiğini belirterek, uzaktan eğitimde 220 ders bulunduğunu, 60 derste kişisel öğrenim setinin yer aldığını ve 2 yılda 150'ye yakın video arşivinin olduğunu kaydetti.Görme engelli eski milletvekili Lokman Ayva da eğitim paradigmasının yeniden ele alınması gerektiğini ifade ederek, ''Türkiye'deki uzaktan eğitim bir fırsat. Bundan gerçekten faydalanılması gerekir. Umarım yetkililerin maliyeti düşürme noktasında gözü açılır'' dedi.

habertürk


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)