adscode
adscode

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Kurucu: Dr. Azmi Ofluoğlu

Rektör: Prof. Dr. İ. Yaşar Hacısalihoğlu

Kuruluş tarihi: 2009

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Hukuk, Mühendislik Mimarlık, Sağlık Bilimleri, Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Güzel Sanatlar olmak üzere 10 fakültesi, 2 yüksekokulu, 3 enstitü bulunuyor. 

Öğrenci sayısı: 9.279 öğrencisi var. 

Akademik personel sayısı: 89 profesör, 17  doçent, 164 yardımcı doçent olmak üzere 550 akademik personel görev yapıyor. 

Burs olanakları: Üniversite içi Başarı Bursu, Engelli Öğrenci, Şehit ve Gazi Çocukları, Okul Birincileri, Milli Sporcu bursları ve teşvik indirimleri bulunuyor. 

Yurt olanakları: Üniversitenin anlaşmalı olduğu yurt var. 

Öğrenci kulübü sayısı: 4 spor kulübü ve 42 öğrenci kulübü faaliyet gösteriyor. 

Yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Çin’den Amerika’ya ve Avrupa’nın bir çok ülkesi ile ikili anlaşmaları olan üniversitenin Erasmus çerçevesinde 21 üniversiteyle anlaşması var. Ayrıca Farabi programına da üye.  

Öğrenciler neden sizi seçsin?

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi 2009 yılında VASEV (Vatan Sağlık ve Eğitim Vakfı) tarafından kurulmuştur. “Sağlıktan kazandığımı, sağlığa harcamalıyım” ilkesiyle yola çıkan Kurucumuz ve Mütevelli Heyeti Başkanımız Dr. Azmi Ofluoğlu, şimdi “Varlığımı eğitim ve öğretime harcamalıyım.” düşüncesindedir. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, kurulduğu yıldan bugüne dinamik yapısını hiç yitirmeden, medeniyetimizin icadı olan vakıf kültürüne ve anlayışına sımsıkı bağlı kalarak, kalibreyi ve kaliteyi esas alan bir üniversite olmanın sorumluluğunu her daim taşıyarak güçlü, donanımlı, özgüvenli bir nesil yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi seçkin akademik kadrosu ve kariyer odaklı eğitim anlayışıyla başta ülkemiz olmak üzere dünyanın saygın üniversitelerinde öğrenim görmüş, dersler vermiş, eserler yayımlamış, üniversitelerin çeşitli alanlarında başarılı çalışmalarıyla kendilerini kanıtlamış; alanlarında deneyimli, uzman akademik kadroya sahiptir. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, bu bağlamda Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden biri olmakla birlikte disiplinlerarası bir dayanışmayla hareket eden bir akademik anlayışa sahiptir.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, düşünen, araştıran, sorgulayan hem kendisine hem de ülkemize katkılarda bulunacak bilim insanı ve meslek sahipleri yetiştirmektedir.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi; yüksek donanımlı akademisyenleri ile araştıran, sorgulayan, öğrenmeyi öğrenmeyi bir yaşam felsefesi olarak benimsemiş kaliteli bir eğitim anlayışını ilke edinmiştir. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi; çağdaş, bilimsel ve en ileri teknolojileri kullanarak kaliteli ve nitelikli eğitimin öncülerinden biri olmayı hedeflemiştir.

İletişim Bilgisi: www.yeniyuzyil.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)