adscode
adscode

İstanbul'a fenomenlerle tanıtım! 500 milyon kişiye ulaşacak

Türkiye turizmi zengin turisti İstanbul'a fenomenlerle çekecek. 160 dünyaca ünlü fenomen İstanbul'a gelip Belgrad ormanında yürüyecek. Beşiktaş ve Kadıköy sokaklarını tüm dünyayla paylaşaca

İstanbul'a fenomenlerle tanıtım! 500 milyon kişiye ulaşacak
Türkiye'den Haberler

Türkiye'de turizm sektörü geçtiğimiz 2 yılda girdiği krizde büyük kayıplar yaşadı. Alınan önlemlerle kayıplarının büyük bölümünü telafi eden sektör turist sayısı olarak istenilen seviyeleri görse de ne eski oda fiyatlarını yakalayabildi ne de turizm gelirini istenilen şekilde artırabildi.

500 MİLYON

Vatan'dan Emre Eser'in haberine göre; Ancak şimdilerde Türkiye yüksek turizm geliri için çok önemli bir ev sahipliğine hazırlanıyor. Aralık ayında gerçekleştirilecek İnflow Global Summit 2018 kapsamında 160 yabancı İnfluencer yani sosyal medya fenomeni İstanbul'a gelecek. Bunlardan 30'u 3 grup halinde İstanbul'un arka sokaklarında, sahillerinde ve parklarında gezecek. Dünyada çok büyük yönlendirme etkisine sahip bu fenomenler yaptıkları paylaşımlarla satın alma gücü yüksek 500 milyon kişiye etki edecek.

BİSİKLETE BİNECEKLER

Dubai'ye giden bir turistin günlük 570, Londra'ya giden bir turistin günlük 150 dolar harcama yaptığını söyleyen INFLOW Summits Kurucusu Afşın Avcı, İstanbul'da bu rakamın 103 dolarda kaldığını ve uzun süredir artmadığını söyledi. İstanbul'a gelen turistlerin yarımadaya hapsolma gibi kötü bir alışkanlığa sahip olduğunu bunun da harcamalara olumsuz etki ettiğini söyleyen Avcı, "Etkinlik kapsamında dünyanın en etkili insanlarını Türkiye'ye getirip bir konferans düzenleyeceğiz. Bu fenomenler İstanbul'da paylaşımlar yapıp dünya vatandaşlarına bir nevi çağrıda bulunacak. Ancak biz bunların içinden 30 tanesi ile çok özel bir çalışma yapacağız. Bunlar Belgrad ormanında yürüyüş yapacak, Arnavutköy'de balık yiyecek, Caddebostan'da bisiklet sürecek, Beşiktaş ve Kadıköy'de çarşıyı gezecek" şeklinde konuştu.

MİLYONLARI ETKİLEYECEK

İşte her paylaşımı ile İstanbul'u milyonlara tanıtacak bazı isimler: Alice, Farah ve Nadine Abdel, Aziz ve Zaklina Berrido Diana Curmei, Eslimah, Kristina Makeeva, Michael Zee, Yasmina Olfi, Kate& Olly, Sendi Skopljak, Lisa Tellbe, Arian Zamani, Saif Ben Ammar, Alina Frendy, Habiba Da Silva.

YENİ PAZAR AÇIYOR

Daha önce kriz döneminde Antalya'da bu etkinliğin gerçekleştirildiğini ve etkinlik sırasında 69 influencer tarafından yapılan 55 bin 156 paylaşımın dünyada 292 milyon 326 bin 37 kişiye ulaştığını belirten Afşın Avcı, "Bu insanların milyonlarca takipçisi olan insanlar. Hem sosyal medyada hem yazılı medyada her içerikleri ilgiyle takip ediliyor. Bu kadar fenomen bir anda Antalya'dan binlerce fotoğraf paylaşınca dünyada "Antalya'da ne oluyor?" sorusu soruldu. İlgi bir anda buraya kaydı. Antalya o dönemde özellikle Güney Amerika pazarı gibi daha önce hiç turist çekemediği pazarlardan çok etkili rezervasyonlar aldı. Alternatif pazarlar oluştu" ifadelerini kullandı.

YAZILIMLA NOKTA ATIŞI

Inflow Global Summit 2018'e katılacak fenomenleri yerli bir yazılımla seçtiklerini belirten Afşın Avcı, "Bu yazılım yüzlerce fenomen arasından etkileşim oranı, takipçi sayısındaki değişim, takipçilerinin takipçi sayısı ve takipçilerinin ilgi alanlarına göre Türkiye'nin ihtiyaçlarına en uygun İnfluencer'ları belirledi. Hedef kitle daha çok para harcayan. Gittikleri yerlerde özel mekanlar arayan. Özel planlar yaparak seyahat planlayan insanlar" dedi.

 

VATAN


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)