adscode
adscode

İstanbul'da 11 İlçede Elektrikler Kesildi

Doğalgaz iletim hatlarındaki yaşanan kompresör problemleri İstanbul'da 11 ilçede elektrik kesintisine neden oldu.

İstanbul'da 11 İlçede Elektrikler Kesildi
Türkiye'den Haberler
İstanbul'da özellikle son günlerde başlayan elektrik kesintileri vatandaşları çileden çıkarttı. Kesintiler nedeniyle elektrikli eşyalarının bozulduğunu, doğalgaz kombileri çalışmadığı için de donduklarını söyleyen vatandaşlar şikâyet yağdırdı. İstanbul'da bu sabah da 9 ilçede elektrik kesintisi vardı. Milyonlarca kişi karanlıkta ve soğukta kaldı.

11 İLÇEDE ELEKTRİKLER KESİLDİ

Hürriyet'te yer alan haberde; Soğukların bastırmasıyla doğalgazda yaşanan sıkıntı elektrik üretimini de vurdu. İstanbul'da özellikle son zamanlarda yaşanan elektrik kesintilerinin de, elektrik tüketimini düşürmek için planlı yapıldığı iddia edildi. İstanbul'da bu sabah Şişli, Beyoğlu, Bahçelievler, Bağcılar, Sarıyer, Esenyurt, Bayrampaşa, Esenler, Kartal, Beykoz ve Sancaktepe'de elektrikler yoktu. Milyonlarca kişinin yaşadığı 11 ilçede elektriklerin kesilmesiyle, doğalgaz kombileri ve ısıtıcılar da çalışmadı.

VATANDAŞ İSYAN ETTİ

İstanbul'un Avrupa Yakası'na elektrik dağıtan BEDAŞ ve Anadolu Yakası'na elektrik dağıtan AYEDAŞ'ın telefonları kesinti ihbarları nedeniyle oldukça yoğundu. İstanbullular iki şirket haricinde gazete ve televizyonların haber merkezlerine de şikâyet yağdırdı. Beyoğlu'ndan arayan bir vatandaş, "Evde küçük çocuk var. Bu buz gibi havada hasta olacaklar. Herşeyi geçtik ama ısıtıcılar çalışmıyor. Donuyoruz. Bizi duyan var mı?" diye sitemde bulundu.

AZERİ GAZI DA YETERLİ ÇEKİLEMİYOR

Elektrik kesintisine neden olarak soğuk havaya bağlı olarak artan doğalgaz talebi ve doğalgaz iletim hatlarındaki yaşanan kompresör problemleri nedeniyle Eüaş'ın doğalgaz santralleri ikincil yakıta geçmesi gösteriliyor. Bu koşulların devamı halinde hem elektrik hem de doğalgaz dağıtımında sanayide başlayan aksamaların konutlara da yansıması bekleniyor. Konuyla ilgili olarak Reuters'a konuşan bir enerji şirketinin üst düzey yöneticisi, "Özellikle İstanbul ve Trakya bölgesinde sıkıntı yaşanıyor. Bunun en önemli nedenlerinden birisi de Ambarlı'daki doğalgaz kompresörünün tam kapasite çalışmaması" diye konuştu.

Bir başka enerji dağıtım şirketinin üst düzey yetkilisi de, "Elektrik talebini düşürerek bu durumu geçiştirmeye çalışıyorlar. Doğalgaz basıncında düşüş var. Talep günlük 196 milyon metreküpü geçtiği zaman sistem bunu taşıyamıyor. Özellikle Erzincan Kompresör istasyonunun devreye girmemiş olması nedeniyle Azerbaycan gazı yeterli miktarda çekilemiyor" dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)