adscode
adscode

İstanbul'da kar yağışı çarşamba gününe kadar aralıklarla sürecek

Soğuk ve karlı havanın etkili olduğu İstanbul beyaza büründü. Kar yağışı gece boyunca etkili olurken sıcaklık da -4 dereceye kadar düştü.

İstanbul'da kar yağışı çarşamba gününe kadar aralıklarla sürecek
Türkiyeden Haberler
 Kar yağışının öğlen saatlerinden itibaren etkisini arttırması ve geceye kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

İstanbul genelinde kar yağışı etkili oluyor. Kent genelinde devam eden sağanak, akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Özellikle Esenyurt, Beylikdüzü, Başakşehir ve Sultangazi ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle caddeler ve sokaklar beyaza büründü.

Bazı bölgelerde tipi görülürken, ekipler, yolları açık tutmak için aralıksız çalışıyor.

Kar yağışı sabah saatlerine kadar sürdü. Kar kalınlığı, kıyı ve iç kesimlerde 10 santime, yükseklerde ise 25 santime ulaştı. Kar yağışı halen etkisini sürdürürken, sıcaklık da -4 dereceye kadar indi.

Bazı bölgelerde yağış kar fırtınası şeklinde sürüyor

AKOM, kar yağışının, Çatalca, Büyükçekmece, Silivri, Arnavutköy, Beylikdüzü, Başakşehir ve Esenyurt çevresinde kar fırtınası şeklinde etkili olduğunu açıkladı.

Meteoroloji'nin tahminlerine göre, kar yağışı öğlen saatlerinde etkisini azaltacak ve rüzgarın hızı da düşecek ve gece saatlerine kadar aralıklarla etkili olacak. Sıcaklık ise gündüz en fazla -2 dereceye yükselecek. Hissedilen sıcaklık ise -20.



Önümüzdeki günlerde de İstanbul'da kar ve soğuk hava etkisini sürdürmeye devam edecek. Yarın etkisini azaltması beklenen kar yağışı, pazartesi ve salı günü tekrar etkisini arttıracak ve aralıklarla devam edecek. Sıcaklık salı gününe kadar sıfırın üstüne çıkmayacak. Sıcaklığın salı günü 0 derece olması bekleniyor, çarşamba günü de 2 dereceye yükselecek.



Yeni Şafak

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)