adscode
adscode

İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, İstanbul akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak?
Türkiye'den Haberler
Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, Sinop ve Kastamonu'nun kıyı kesimleri dışında Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Niğde, Karaman, Kahramanmaraş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak yağmur şeklinde görülecek yağışların; akşam saatlerinden sonra ve gece Ege ve Akdeniz kıyıları ile Aksaray, Karaman ve Adıyaman çevreleri dışında yağış alan yerlerde karla karışık yağmur ve kara dönüşmesi bekleniyor.

Yağışların; Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Uşak, Denizli, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya, Düzce, Zonguldak, Bolu çevreleri ile Mersin'in batısı, Isparta ve Burdur’un kuzeyinde kuvvetli, Kıyı Ege (İzmir, Manisa, Aydın, Muğla) ile İstanbul, Bursa, Yalova, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir ve Antalya çevreleri ile Isparta ve Burdur’un güney kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve doğu bölgelerinde artacağı, kuzeybatıda azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve doğu yönlerden, zamanla Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli, zaman zaman fırtınamsı rüzgar olarak (30-70 km/s), Güney Ege'de ise kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/s) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı 11

İstanbul: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor 18

İzmir: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların il genelinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor 17

Adana: Parçalı bulutlu, gece saatlerinden itibaren kuzey kesimleri yağmur, yüksekleri karla karışık yağmurlu 18

Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, gece saatlerinden itibaren iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmurlu geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor 16

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 17

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 17

Erzurum: Az bulutlu ve açık -1

Diyarbakır: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu 11

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)