adscode
adscode

İstanbul'da öğrenci yurdu kapasitesi 60 bine yaklaştı

Dünyanın en büyük metropollerinden biri olan ve üniversite kenti olma yolunda hızla ilerleyen İstanbul'da öğrenci yurdu kapasitesi 60 bine yaklaştı.

İstanbul'da öğrenci yurdu kapasitesi 60 bine yaklaştı
Eğitim
Art arda açılan üniversitelerle öğrenci kapasitesi her yıl artan kentte mevcut yurt kapasitesi ihtiyacı yeterince karşılamıyor. İstanbul'da Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) 21 yurtta 19 bin 300 öğrenciye hizmet vermeye çalışıyor.

2015-2016 eğitim döneminde söz konusu kapasitenin 12 bini kız öğrencilere, geriye kalanı ise erkek öğrencilere tahsis edilmişti.

KYK, İstanbul'da 2016-2017 döneminde ise yurt sayısını 23'e çıkarmayı planlarken, hizmet verilecek öğrenci sayısında ise hedef 26 bin kişiye çıkarıldı.

Söz konusu KYK yurtlarında öğrencilere sunulan hizmetlerde son yıllarda önemli iyileştirmeler yapılırken, öğrenciler sosyo-kültürel açıdan da birçok imkana sahip oldu.

Odalarda kalan öğrenci sayısı 3'e düşürülürken, 45 metrekarelik odalarda otel konforunda hizmet sunumu yapılıyor. Öğrencilere KYK yurtlarında başta 24 saat sıcak su, ücretsiz internet gibi hizmetler sunulurken, odaların birçoğunda buzdolabı ve televizyon bulunuyor.

KYK yurtları haricinde İstanbul'da çok sayıda özel yurt da öğrencilerin barınması için yeni öğrenim yılına hazırlanıyor. Kent genelindeki kayıtlı 461 özel yurttan 265'i yüksek öğrenim öğrencilerine hitap ediyor.

Kayıtlı özel yurtların İstanbul genelinde 50 bin 434 kişilik kapasitesi göz önüne alındığında bu rakamın en az 30 bininin üniversite öğrencilerine hizmet vermesi bekleniyor.

İstanbul'da başta vakıf üniversiteleri olmak üzere eğitim kurumları da kendi öğrencilerine yurt hizmeti vermek için çalışmalarını sürdürüyor. Söz konusu üniversite ve özel yurtlarda fiyat aralığı ise 500 lira ve 10 bin lira arasında değişiklik gösteriyor.

Öğrencilerin kaldığı odalarda birey sayısına bağlı olarak fiyatlar değişirken, aileler çocuklarının yararlanmasını istedikleri hizmetlerle ekstra ödemeler yapmak durumunda kalıyor.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)