adscode
adscode

İstanbul'da Okullar Tatil Olur mu? Hangi İllerde Eğitime Ara Verildi

Yurdun bir çok kentinde etkili olan kar yağışı eğitim- öğretimi de olumsuz etkiliyor.

İstanbul'da Okullar Tatil Olur mu? Hangi İllerde Eğitime Ara Verildi
Türkiye'den Haberler
Bursa'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Bursa'da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ilerleyen saatlerde etkisini artırarak devam etti. Kara hazırlıksız yakalanan sürücüler ilerlemekte güçlük çekerken Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler gece boyu tuzlama çalışması yaptı. Ankara, İnegöl-İstanbul, Gemlik, Karacabey ve Uludağ yoluna karla mücadele için ekiplerin konuşlandırıldığı bildirildi. Ekiplerin, kar yağışı devam ettiği sürece konuşlandırıldıkları noktalarda çalışmalarını sürdüreceği öğrenildi. Gece boyunca etkili olan kar yağışı nedeniyle Orhaneli, Keles, Harmancık ve Büyükorhan ilçelerinde ise bazı köy yollarının ulaşıma kapandığı öğrenildi. Kapanan yolları açma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Öte yandan yağan karın tadını çıkarmak isteyen bazı vatandaşlar kendilerini sokağa atarak kar topu oynadı. Kent merkezinde kar yağışının Cuma gününe kadar sürmesi bekleniyor.

Kentte etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle sabah saatlerinde Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil edildiği açıklandı.

BUDO 2 SEFERİNİ İPTAL ETTİ

Bursa Deniz Otobüsleri(BUDO) kötü hava koşulları nedeniyle sabah saatlerindeki 2 seferini iptal etti.
Bursa Deniz Otobüsleri internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, 07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) ile 08.30 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferleri, hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

NEVŞEHİR'DE OKULLAR KAR YAĞIŞI NEDENİYLE TATİL EDİLDİ

Nevşehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 12 Aralık Perşembe gününe kadar bir gün ara verildiği bildirildi.

DÜZCE'DE EĞİTİME KAR TATİLİ

DÜZCE'de etkili kar yağışı nedeniyle Yığılca, Kaynaşlı, Gölyaka ve Çilimli ilçelerindeki okullar bir gün süreyle tatil edildi.

BOLU'DA EĞİTİME KAR TATİLİ

Bolu'da iki gündür kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilirken, Bolu Valisi İbrahim Özçimen sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan bugün Bolu, Mengen, Gerede, Mudurnu ve Göynük'te okulların kar yağışı nedeniyle tatil edildiğini açıkladı.

KİLİS'TE OKULLARA KAR TATİLİ

Kilis'te, etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.
Akşam saatlerinde aniden bastıran kar yağışı Kilis'te yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle kentin bazı bölgelerinde hasarlı kazalar meydana gelirken; ekipler yollarda buzlanmalara karşı önlem aldı. Yağış nedeniyle Kilis Valiliği'de, 11 Aralık 2013 tarihinde okulların tatil olduğunu duyurdu. Kilis Valisi Süleyman Tapsız da, okulların tatil olduğunu sosyal medya ağı Twitter'dan şöyle duyurdu: 'Yoğun kar yağışı nedeniyle Kilis'te ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edilmiştir.'

KONYA'NIN 2 İLÇESİNDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Konya'nın Ereğli ve Halkapınar ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ereğli ve Halkapınar ilçelerinin merkez, köy ve beldelerinde bulunan ilk ve orta dereceli okullarda, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda sorun yaşanmaması için 1 gün (Çarşamba) tatil edildiğini duyurdu.

SAMSUN'DA OKULLAR TATİL

SAMSUN'da yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi dahil 14 ilçede okullar bir gün süreyle tatil edildi.
Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı Samsun'da da hayatı felç etti. Gece başlayan yoğun kar yağışı Samsun kent merkezini beyaza bürüdü. Sabah işe ve okula gitmek için kalkan Samsunlular, yollarda mahsur kaldı. Samsun Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda Ladik, Havza ve Vezirköprü hariç kent merkeziyle birlikte 14 ilçede ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okullar bir gün süreyle bugün tatil edildi. Öte yandan kar yağışı nedeniyle araçlarda yollarda mahsur kaldı. Kar lastiği ve zinciri olmadan yola çıkan vatandaşlar, trafiği felç etti. Araçlar kayarken, trafikte uzun konvoylar oluştu.

ELAZIĞ: 

Elazığ’da kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. 
Elazığ Valiliği, meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli görevlilere 1 gün süreyle izin verildiğini açıkladı.


BALIKESİR:

Balıkesir'de etkili olan kar yağışı nedeniyle Valilik, kent merkezi ve bağlı köylerle, Dursunbey, Susurluk ve Manyas ilçelerindeki okullarda, ayrıca İvrindi İlçesi'ndeki taşımalı eğitime ara verildiğini açıkladı. Yaklaşık 45 köye ulaşamın sağlanamadığı öğrenildi.
Balıkesir'de dün (Salı) saat 24.00 sıralarında etkisini arttıran kar yağışı halen sürüyor. Balıkesir Valiliği, İl merkezi ve il merekezine bağlı köyler, Dursunbey, Susurluk ve Manyas ilçelerindeki okullarda, ayrıca İvrindi İlçesi'ndeki taşımalı eğitime 1 günlük ara verildiğini duyurdu. Kar yağışına göre, eğitime verilen aranın uzatılabilceği öğrenildi. Öte yandan Balıkesir- İzmir, Balıkesir- Bursa ve Balıkesir- Çanakkale karayollarının ulaşıma açık olduğu, ekiplerin tuzlama çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. Yolların açık olmasına rağmen, polis ve jandarma ekipleri, zincirsiz araçların trafikte seyretmesine izin vermiyor. Balıkesir'in Şamlı Beldesi ile merkeze bağlı 20 köyde ise elektriklerin kesik olduğu, ekiplerin akım vermek için çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Balıkesir kent genelinde saat 09.30 itibariyle çoğunluğu Dursunbey İlçesi'ne bağlı olmak üzere yaklaşık 45 köy yolunun kar nedeniyle kapalı olduğu kaydedildi. Köylere ulaşımın sağlanması için ekiplerin başlattığı çalışmaların sürdüğü bildirildi.

KASTAMONU: 

Ağlı İlçesinde okullar bugün tatil edildi. 

ORDU: 

Ordu'da kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verildi. 
Ordu Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, merkez Altınordu ilçesi ile tüm ilçe, belde ve köylerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Kar yağışının devam etmesi halinde eğitime verilen aranın süresinin yeniden belirleneceği bildirildi.

TOKAT: 

Tokat Valiliği’nden yapılan açıklamada, kar yağışının devam etmesiyle birlikte yaşanan buzlanma nedeniyle il merkezine bağlı köy ve beldelerde bulunan okullarda, eğitime bir gün süreyle ara verildi. İl merkezindeki okulların ise eğitim-öğretime devam edeceği, İl merkezinde bulunan taşıma merkezi okullara gelen taşımalı öğrencilerin ise bugün izinli sayılmalarının uygun görüldüğü bildirildi. Bu arada Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, twitter hesabında kar tatili isteyen öğrencilere, “Üşüdüğünden tatil isteyen sevgili öğrenciler bilin ki benim de iki çocuğum servisle şu anda okula gidiyor. En küçük engelde pes etmemeliyiz” diyerek mesaj verdi.

KARABÜK: 

Karabük Valiliği, Yenice ve Safranbolu ilçesinde taşımalı eğitime bir gün tatil verildiğini bildirdi.
cumhuriyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)