adscode
adscode

İstanbul’da sağanak yağış ve fırtına! Uyarı üstüne uyarı geliyor…

İstanbul'da kuvvetli sağanak yağmur etkili oluyor. Aniden bastıran yağmur nedeniyle birçok yerde su baskını meydana geldiği belirtiliyor. Yollarda mahsur kalan araçlar var. Meteoroloji, AKOM, İBB ve İstanbul…

İstanbul’da sağanak yağış ve fırtına! Uyarı üstüne uyarı geliyor…
Türkiyeden Haberler
Bu sabah İstanbul’da ve çevre illerde uyananlar gözlerine inanamadı, bulutlu hava saatler ilerledikçe daha da bulutlanmaya başladı, bazı bölgelerde hava geceye döndü. Gökgürültüsüyle birlikte başlayan sağanak yağmur İstanbul’da saat 08:00’den itibaren etkisini artırmaya başladı. Saat 08:30 sıralarında hızlanan yağmur İstanbul’da kentin büyük bölümünde 09:30’a kadar şiddetli bir şekilde etkisini sürdürdü. Yağmur aralıklarla etkili olmaya devam ediyor. İstanbul Valiliği “özel araçlarınızla dışarıya çıkmayın” uyarısı yaptı.
İBB’nin verilerine göre bugün İstanbul’da metrekareye ortalama 80 kilogram yağmur düştü. İstanbul Valiliği saat 10:03’te “dışarıya çıkmayın” uyarısı yaptı.
 

İşte ‘İstanbul’daki 18 Temmuz seli’nden notlar…
 

Aniden bastıran yağmur nedeniyle bir çok yerde su baskını meydana geldi.
 

Yollarda araçlar mahsur kaldı.
 

Atatürk Havalimanı-Aksaray ve Taksim-Osmanbey metrosunda bazı metro istasyonlarını su bastı.
 

Seferlerde aksamalar yaşanıyor. Kuvvetli sağanak yağmurun etkili olduğu İstanbul’da Avrasya Tüneli çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldı.

 
İstanbul Valililğinden saat 10:03'te yapılan açıklamada ise  “Bugün ilimiz yoğun yağış aldığından ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması rica olunur.” denildi.Sosyal medyadan ise Valiliğin bu son açıklamasına “biraz geç olmadı mı?” eleştirileri geldi.

METEOROLOJİ TÜM MARMARA’YI UYARDI
Meteoroloji sağanak yağışlar konusunda tüm Marmara Bölgesi’ni uyardı. İşte Meteoroloji’nin aşırı yağışlar hakkında yapıtğı açıklama; Önceki tahmin ve uyarılarımız doğrultusunda Trakya'da beklediğimiz çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar son 6 saatte Kırklareli Babaeski'de 99 kg/m2, Lüleburgaz'da 54 kg/m2; Tekirdağ Süleymanpaşa'da 67 kg/m2, Hayrabolu'da 65 kg/m2 ve Malkara'da 62 kg/m2'ye ulaşmıştır. Yağışların etkisini devam ettirerek yer yer aşırı (100 kg/m2 üzeri) olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, heyelan vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

YAĞMUR NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’in (Sinop hariç) sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Bursa, Yalova, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli (21-75 kg/m2); Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile Çanakkale’nin doğu, Balıkesir’in kuzey ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 kg/m2 ve üzeri) olması bekleniyor.

SÖZCÜ
Fotoğraflar: İHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)