adscode
adscode

İstanbul'daki Konser Benim İçin Çok Önemli

Sırbistanlı sanatçı Zeljko Joksimoviç, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde, İstanbul'daki Zorlu Center'da vereceği konser öncesi AA'ya açıklamalarda bulundu.

İstanbul'daki Konser Benim İçin Çok Önemli
Kültür Sanat
İstanbul'un ev sahipliğinde 2004 yılında düzenlenen Eurovizyon Şarkı Yarışması'nda ''Lane Moje'' isimli şarkıyla Sırbistan'ı temsil eden ve yarışmada ikinci olan Joksimoviç, 10 yıl sonra yeniden İstanbullu müzikseverlerin karşısına çıkacak olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Joksimoviç, İstanbul'daki konserinde geleneksel Balkan müzikleri, film ve tiyatro müzikleri ile kendine ait hit parçaları içeren ''Balkan Bazar'' isimli projesinin tanıtımını da yapacağını söyledi. 

İstanbul'da vereceği konserin geçen yıl Ocak ayında kesinleştiğini söyleyen Joksimoviç, tarih yaklaştıkça provaların da arttığını belirtti.

Joksimoviç, ''Bu konser benim için çok önemli. Aynı zamanda, işlerini uluslararası düzeye taşımak hedefinde olan meslektaşlarım için de önemli bir konser olacak. İstanbul, çok güzel bir şehir. Balkan müziklerini dinlemekten keyif alan insanlar için güzel bir fırsat olacak'' dedi.

10 yıl aradan sonra yeniden İstanbul'da konser verecek olmanın kendisini son derece mutlu ettiğini belirten Joksimoviç, ''İstanbul'da düzenlenen Evrovizyon'da başarılı olmuştum. Bu kent hem benim hem de orkestram için son derece anlamlı. Çünkü 2004 yılında orkestram da başarımı benimle paylaşmıştı'' diye konuştu.

Balkan Bazar Projesi

Sırp sanatçı, İstanbul'daki konserde, Türk müzikseverlerin beğenisine sunacağı Balkan Bazar projesi hakkında ise şunları söyledi:

''Söz konusu projeyi ilk kez paylaşacak olmaktan dolayı çok heyecanlıyım. Bu kariyerimde yeni bir sayfa. Tıpkı 2004 yılında, Lane Moje şarkısındaki gibi pop müzik ile geleneksel müziğin karışımı. Her zaman söylediğim, kendi şarkılarımı farklı bir formatta seslendireceğim. Umarım başarılı olur. Söz konusu değişim sadece bana ait şarkılar için de geçerli olmayacak. Mesela Hari Vareşanoviç'e ait Leyla adlı parçayı da alışılagelmişin dışında bir tarzda seslendireceğim.''

Joksimoviç, konserde Sırbistanlı şarkıcılar Jelena Tomaşeviç ve Emina Jahoviç'in de kendisine eşlik edeceğini bildirdi.

Evrovizyon Şarkı Yarışması için İstanbul'a gittiği 2004 yılında, kenti yeterince gezemediğini kaydeden Joksimoviç, ''O dönemde yarışma dolayısıyla çok fazla yoğunduk. Daha sonra 40. yaş günümde sadece eşimle birlikte İstanbul'u ziyaret etme fırsatım oldum. İnsanları son derece misafirperver. Gezdiğimiz yerlerde bazı insanları beni tanıyordu. İstanbul'da da çok fazla hayranım olduğunu öğrendim. Sosyal medya üzerinde sürekli mesaj alıyorum'' ifadelerini kullandı.

Joksimoviç, İstanbul'da çok sayıda Balkan kökenli insanın yaşadığını bildiğini, bu nedenle konserden haberdar olan herkesi bu özel günde kendisini desteklemesi için Zorl

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)