adscode
adscode

‘İstanbulkart’lar pet şişeyle doluyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) geri dönüşüme katkı için hizmete koyduğu akıllı konteynerler, metronun Maslak İTÜ istasyonunda faaliyete geçti. Boş pet şişe ve metal kutularıyla kontör kazanan İstanbullular uygulamadan memnun.

‘İstanbulkart’lar pet şişeyle doluyor
Türkiye'den Haberler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) geri dönüşüme katkı için hizmete koyduğu akıllı konteynerler, metronun Maslak İTÜ istasyonunda faaliyete geçti. Boş pet şişe ve metal kutularıyla kontör kazanan İstanbullular uygulamadan memnun. Eylül ayında İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın tanıttığı 'akıllı konteyner' geri dönüşüm projesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak metro istasyonuna yerleştirilen 2 akıllı konteynerle hayata geçti. Akıllı konteynerlere atılan her boş pet şişe ve alüminyum içecek kutuları İstanbulkart'a para yüklemesi yapıyor. Akıllı geri dönüşüm konteynerlerini kullanmaya başlayan vatandaşlar, uygulamanın geri dönüşüme katkı sağlamasından veİstanbul kartlarına para yüklemesinden memnun olduklarını belirtiyor.

İTÜ öğrencisi Neslihan Dönmez, "Gün içinde içtiğim içeceklerin kutularını makineye attım ve İstanbul kartıma ücretini yükledi. Doğanın korunması için önemli bir proje. Çok beğendim" dedi. İBB iştiraki olan İSBAK tarafından geliştirilen akıllı konteynerlere pet şişe atanların İstanbulkart'ına bir bedel ödenecek. İstanbulkart'a 0.33 litrelik pet şişe için 2 kuruş, 0.5 litrelik pet şişe için 3 kuruş, 1 litrelik pet şişe için 6 kuruş, 1.5 litrelik pet şişe için 9 kuruş, 0.33 litrelik metal kutu için 7 kuruş, 0.5 litrelik alüminyum kutu için 9 kuruş yüklenecek.

 

Milliyet


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)