adscode
adscode

İşte zeka geliştiren sağlıklı alışkanlıklar

İSTEK Kemal Atatürk Okulları, velilerini öğrencilerde zeka geliştiren sağlıklı alışkanlıklar konusunda bilgilendirdi.

İşte zeka geliştiren sağlıklı alışkanlıklar
Eğitim
Uzman Doktor Gökhan Mamur’un verdiği seminer, 17 Şubat 2017 Cuma günü gerçekleşti. Uzman Doktor Gökhan Mamur uyku, beslenme ve oyunun zeka gelişimi üstündeki olumlu etkilerinden söz etti.

İSTEK Kemal Atatürk Okulları, velilerini zeka geliştiren sağlıklı alışkanlıklar konusunda bilgilendirmek için bir veli semineri düzenledi.

Uzman Doktor Gökhan Mamur seminerde zeka gelişimini doğrudan etkileyen uyku, beslenme ve oyun hakkında bilgiler aktardı.

Çocukların günde 9,5 saat uyumasının zeka üzerindeki olumlu etkisinden bahseden Mamur; sağlıklı bir uyku için çocukların uykudan önce tablet, bilgisayar, televizyon gibi ışık kaynaklarından uzak tutulması gerektiği aksi takdirde çocukların uyku kalitesinin düşeceği konusunda velileri uyardı.

Ayrıca omega yağ asitlerinin zeka için çok önemli olduğuna değindi. İnsan vücudu Omega-3 yağ asitlerini üretemediği için bu açıdan zengin besinlerin alımına mutlaka dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Sabah kahvaltısında yenen yumurtanın hafızayı güçlendiren etkisinden bahsetti.

Her gün bir saat serbest oyun oynamanın öğrenciler için çok faydalı olduğunu ve mutlu ve sevgi dolu bir yaşam ortamının da zekanın gelişimi üstündeki olumlu etkilerini anlattı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)