adscode
adscode

​İSTEK’li Veliler Ana-Baba Okulu’nda

İSTEK Acıbadem Okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü, velilere yönelik olarak Yeditepe Üniversitesi işbirliği ile 4 oturumda gerçekleşecek İSTEK ACIBADEM ANA-BABA OKULU çalışmasını başlattı.

​İSTEK’li Veliler Ana-Baba Okulu’nda
Ortaokul
İlk oturumda veliler, alanında uzman konuşmacılardan beslenme ve sporun çocuk ve genç üzerindeki etkilerini dinledi.

“Beslenme ve Sporun Çocuk ve Genç Üzerindeki Etkileri”, “Sosyal Medya Kullanımı ve Siber Zorbalık”, “Cinsel Gelişim”, “Pozitif Disiplin ve Değerler Eğitimi” konularının belirlendiği, Aralık, Ocak, Şubat aylarında devam edecek olan Ana-Baba Okulu’nun ilk oturumu 9 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşti.

Beslenme ve Sporun Çocuk ve Genç Üzerindeki Etkileri konusunun belirlendiği ilk oturumda veliler, alanında uzman konuşmacılardan düzenli, doğru beslenme ve spor aktiviteleri konusunda çocukları ve gençleri nasıl yönlendirmeleri gerektiğini dinlediler.

Yeditepe Üniversitesi’nden Ortopedi ve Travmatoloji alanında Prof. Dr. Melih Güven, Beslenme ve Diyetetik alanında Yard. Doç. Dr. Binnur Okan Bakır ve Psikoloji alanında Uzman Psikolog Zeynep Göktuna’nın katıldığı ilk oturum görsel sunular ve ardından soru-cevap bölümü ile devam etti.

Prof. Dr. Melih Güven, ailelere çocuklarına küçük yaşta spor alışkanlığı kazandırmaları gerektiğini tavsiye etti. Fiziksel bozuklukları önlemede sporun etkisini anlatan Güven, “çocuklar becerileri ve ilgileri doğrultusunda spora teşvik edilmelidir” dedi.

Yard. Doç. Dr. Binnur Okan Bakır, düzensiz beslenmenin fiziksel sorunlara olduğu kadar öğrenme ve davranış sorunlarına da neden olduğunu anlattı.

Uzman Psikolog Zeynep Göktuna ise genel olarak çocuk ve gençlerde yeme alışkanlıklarından söz ederek ailelerin beslenme düzeni konusunda rol model olması gerektiğini vurguladı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)