adscode
adscode

İşten çıkarmalar devam edebilir

​Geçtiğimiz günlerde açıklanan kararla 18.000 çalışanını işten çıkaran Microsoft’un önümüzdeki dönemde daha fazla çalışanını işten çıkarabileceği söyleniyor.

İşten çıkarmalar devam edebilir
Bilim Teknoloji
Geçtiğimiz aylarda tamamlanan dev anlaşmayla Nokia‘nın telefon bölümünü bünyesine katan Amerikalı teknoloji devi Microsoft, bu anlaşmayla beraber donanım alanında önemli bir atılımda bulunmuş olsa da bazı sorunlarla da karşı karşıya gelmişti. Binlerce Nokia çalışanının firmaya katılmasının ardından karşılayabileceğinden fazla işçiye sahip olan Microsoft, çareyi 18.000 çalışanını işten çıkarmakta bulmuştu.

Microsoft‘un CEO’su olarak göreve başladığı günden beri aldığı cesur kararlarla adından söz ettiren Satya Nadella tarafından açıklanan bu işten çıkarma kararı tartışmalara yol açmış olsa da, Microsoft bununla da yetinmeyecek gibi görünüyor. Eski bir Nokia çalışanı olan analist Tomi Ahonen’e göre hala gereğinden fazla çalışana sahip olan firma, önümüzdeki dönemde benzer bir işçi çıkarma kararını daha açıklayacak. Üstelik Ahonen’e göre Microsoft tarafından işten çıkarılacak bu çalışanların arasında, firmanın telefon bölümünün başında yer alan eski Nokia CEO’su Stephen Elop da yer alabilir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)