adscode
adscode

İTİCÜ’de Bahar Dönemi Lisansüstü Kayıtlarında Son Hafta

İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ) bahar dönemi lisansüstü program başvurularında son haftaya girildi.

İTİCÜ’de Bahar Dönemi Lisansüstü Kayıtlarında Son Hafta
Üniversite

İTİCÜ’DEN TEZSİZ UYGULAMALI PSİKOLOJİ MASTIRI

 Bu dönemde 16 programda yüksek lisans, 3 programda da doktora eğitimi verilecek. Uygulama psikoloji yüksek lisans programının tezsiz olacağı eğitim döneminde 15 yüksek lisans programı da tezli ve tezsiz olarak uygulanacak. Enstitü bünyesinde ayrıca matematik doktora programı da açıldı.   İTİCÜ Rektör yardımcısı ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Abdülhalim Zaim, matematik programıyla matematik öğretmenlerinin yüksek lisans eğitimi almasının hedeflendiğini söyledi. İstatistik Yüksek Lisans programı da TÜİK ile işbirliği içinde yürütülecek.

Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde ise Uluslararası Ticaret ve Avrupa Birliği Hukuku doktora programı açıldı. İTİCU Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yusuf Tuna, yeni programın Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik için başvurusunun değerlendirme sürecinde önem kazanacağını söyledi. Mezunların çeşitli kamu ve özel kurum ve kuruluşlarda rahatlıkla görev alabilmelerini sağlayacak bir öğretimin sürdürülmesini amaçlayan programın kontenjanının ise 10 olması planlandı.

Yusuf Tuna, enstitü bünyesindeki programların piyasadaki rekabet ortamını dikkate alarak hazırlandığını, yetkin eğitim ve öğretim kadrosuyla programlara katılanların iş dünyası ile yakın temas hainde olma imkânı sağlayacaklarını anlattı.

Programlara başvurular, 27 Ocak 2011 günü mesai bitimine kadar yapılabilecek. 31 Ocak – 2 Şubat tarihleri arasında ise mülâkatlar gerçekleştirilecek.

Detaylı bilgi için: www.iticu.edu.tr 0 212 – 511 41 70 -71

 

 

Mehmet CANITATLI

İstanbul Ticaret Üniversitesi

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)